Olimpiu Moruțan face spectacol în Turcia. L-a salvat încă o dată pe Fatih Terim. VIDEO

Dumitru Adrian / 03.10.2021, 21:38
Olimpiu Moruțan face spectacol în Turcia. L-a salvat încă o dată pe Fatih Terim. VIDEO

Olimpiu Moruțan, despre care presa din Turcia a scris că urmează să fie împrumutat la iarnă dacă nu se acomodează mai repede la Galatasaray, a fost din nou jucătorul providențial pentru echipa lui Terim.

Rizespor e cea mai nouă victimă a lui Olimpiu Moruțan. Aflat la început de drum în Turcia, mijlocașul de 22 de ani i-a cucerit deja pe fanii lui Galatasaray.  Într-un final de infarct, mijlocașul român a înscris golul victoriei, de 3-2, în minutul 90+11.

De menționat că Fatih Terim nu a dorit să înceapă meciul cu Moruțan, acesta fiind introdus pe parcursul partidei.

Moruțan a fost introdus în minutul 90+3

În minutul 90, scorul era 2-2. Până în acel moment, golurile fuseseră înscrise de Mostafa Mohamed (minutele 5 și 75) pentru Galatasaray, respectiv Pohjanpalo (17 și 26) pentru Rizespor.

În minutul 89, Fernando Boldrin, ex-Astra și FCSB, a ratat un penalty pentru Rizespor.

În minutul 90+3, Fatih Terim a decis să-l arunce în luptă pe Olimpiu Moruțan. Mijlocașul român a avut nevoie doar de 8 minute să aducă fericirea echipei din Istanbul. În 90+11, Moruțan a fost servit de Mbaye Diagne în fața porții și Moruțan, liber, nu a ratat.

Ce a făcut Cicâldău pentru Galatasaray

Dacă Moruțan a fost rezervă, Alexandru Cicâldău a beneficiat de încrederea lui Fatih Terim și a fost integralist în meciul de la Rize.

Cicâldău a încheiat jocul cu 68 de atingeri, 42 pase precise din 52 încercate (81% acuratețe), 3 dueluri din 7 câștigate și 19 baloane pierdute. Din păcate, pe faza defensivă a reușit doar o respingere și două tackling-uri, fiind driblat de 4 ori.