Oltenii sunt șocați după decizia dată în „cazul Săpunaru”: „Bătaie de joc! Individul e recidivist, a făcut ultraj”

Robert Zanfir 28.09.2022, 18:15
Oltenii sunt șocați după decizia dată în „cazul Săpunaru”: „Bătaie de joc! Individul e recidivist, a făcut ultraj”

Ovidiu Mihăilescu, cunoscut sub numele de „Poștașu”, a reacționat extrem de dur după ce Comisia de Disciplină a dat verdictul în cazul Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului a fost suspendat doar o etapă, iar fostul lider al suporterilor olteni crede că s-a creat un precendent periculos.

Unul dintre oamenii cu care Cristi Săpunaru ar fi intrat în conflict în scandalul de la Târgu Jiu ar fi fost Poștașu. Ex-liderul suporterilor olteni, alături de alți oameni din anturajul gazdelor, a primit un an de interdicție pe orice stadion, ca urmare a actelor de la finalul partidei dintre FC U Craiova și Rapid. Totuși, căpitanul giuleștenilor a primit clemență din partea comisiilor FRF, spre revolta fanilor olteni.

Oltenii sunt șocați după decizia dată în „cazul Săpunaru”

Ovidiu Mihăilescu a reacționat imediat după aflarea veștii. Poștașu spune că Săpunaru este recidivist și că a făcut ultraj împotriva jandarmilor, astfel că pedeapsa trebuia să fie una exemplară.

„Sunt șocat. Nu mai am cuvinte. Dacă un recidivist ca Săpunaru primește doar o etapă, atunci să nu ne mai mirăm dacă la partida noastră din Giulești i se va interzice galeriei din Bănie să mai facă deplasarea la București pentru acest meci.

Este o bătaie de joc în toată regula, iar asta este România în care trăim. Săpunaru face ultraj pe stadioane împotriva jandarmilor, scuipă suporterii, se crede luptător K1 pe la vestiare, dar eu primesc un an interdicție pe stadioane și marele jucător-ultras primește doar o singură etapă.

Violențele riscă să escaladeze în Superliga

Oameni buni, individul ăsta este recidivist! Rândul trecut și-a luat două etape în scandalul ăla cu Paramatti, iar acum primește doar una singură? La Mioveni îi invita pe oficialii Științei să se bată cu el la autocar după meci, acum la Tg Jiu a făcut pe Bruce Lee, chiar vă bateți joc de noi toți? Cum vă duceți acasă la familii știind că ați făcut scăpat un recidivist? Mă mir că nu ați dat doar avertisment”, a spus Poștașu pentru editie.ro.

Dar să nu conteste Rapidul decizia! A primit prea mult! Nu se poate așa ceva! Așa că, de acum toți jucătorii să facă ceea ce a făcut Săpunaru. Nu nu vor păți nimic. Scuipați suporterii și încingeți bătăi pe la vestiare”,
Ovidiu Mihăilescu

Verdictul lui Adrian Porumboiu, despre „scandalul Săpunaru”: „Am rămas cu un gust amar!”

Adrian Porumboiu a declarat imediat după evenimentele de la Târgu Jiu că decisive în judecarea „scandalului Săpunaru” sunt consemnările arbitrilor. Omul de afaceri a declarat la Playsport Live că arbitrii partidei ar fi trebuit să supravegheze jucătorii până la vestiare.

„Singurul autorizat din punct de vedere regulamentar să trimită raportul către Comisie este observatorul de joc, care trebuie să țină cont de absolut toate momentele pe care le consideră importante, privind rerguilile de fair-play, absolut toate amănuntele.

Țineți minte bannerul de la meciul celor de la FCSB?! Observatorul trebuie să țină cont și să apeleze la absolut toate înregistrările și să facă un raport amănunțit, ca să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat.

Dacă au părăsit terenul, a fluierat sfârșitul jocului și se întâmplă pe tunel, unde el observă, normal că va consemna și va lua deciziile. Dacă bătaia a început pe tunel, normal arbitrul trebuia să supravegheze intrarea jucătorilor până la vestiare.

Categoric, am rămas cu un gust amar. Eu am toată admirația pentru Săpunaru și chiar țin la el foarte mult. Dar ar trebui să fie un pic mai ponderat, un pic mai calm. Nu, nu, nu se va da niciun exemplu. Dacă îl suspenzi pe Săpunaru, ai mai mulți de suspendat. Nu văd, dar ma rog, nu știu. Eu am o poziție, am un punct de vedere, dar când mă gândesc cine îi judecă, mă abțin”, a declarat Adrian Porumboiu la Playsport Live.