Omul care l-a bătut pe Thomas Tuchel trăiește a doua tinerețe la Piatra Neamț. Amintirile lui Cristi Pustai despre meciul care i-a schimbat cariera. „Diferența între noi este țara în care ne-am născut”. Exclusiv

Dan Marinache 04.07.2023, 15:36
Omul care l-a bătut pe Thomas Tuchel trăiește a doua tinerețe la Piatra Neamț. Amintirile lui Cristi Pustai despre meciul care i-a schimbat cariera. „Diferența între noi este țara în care ne-am născut”. Exclusiv

La 56 de ani, 23 petrecuți în cariera de antrenor, Cristi Pustai a reușit o noua performanță importantă. Antrenorul a promovat cu Ceahlăul Piatra Neamț din Liga 3 în Liga 2 după un baraj pe muchie de cuțit contra Forestei Suceava, o altă echipă de tradiție.

„Am avut curaj să pornesc în această aventură, pentru că la început totul părea un drum cu peripeții. A fost prima dată când am antrenat la Liga a 3-a dar mie îmi plac provocările.

Până la urmă am ieșit cu bine din această încercare și am reușit promovarea atât de dorită la Piatra Neamț. Am avut și noroc cu retragerea celor de la Dante Botoșani”, a mărturisit Cristi Pustai.

Obiectivul lui Pustai în Liga 2

După ce a reușit performanțe importante la Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu, Pustai îndeamnă la moderație când vorbește despre viitorul sezon al Ceahlăului în Liga 2.

„Odată cu promovarea, toată lumea a urcat pe un val de entuziasm incredibil. Știu că de vorbește de play-off, de promovare chiar dar un obiectiv realist ar fi menținerea Ceahlaului în Liga a 2-a.

Matematica m-a învățat ca 80% dintre echipele care promovează au mari probleme în primul sezon – fie retrogradează, fie scapă ca prin urechile acului. Craiova lui Mititelu și Oțelul lui Dorinel, echipe care au izbutit promovări succesive, sunt doar excepții care confirmă regula” a spus Pustai.

Lotul cu care Ceahlăul va juca în noul sezon de Liga a 2-a este pe cale de a fi completat cu nume importante. Unul dintre fotbaliștii pe care Pustai va miza este fostul golgheterul al lui Gaz Metan Mediaș, albanezul Azdren Llullaku.

„Am incredere în Llullaku. El cu mine a început fotbalul, metaforic vorbind, și poate tot cu mine îl va termina. El este un fotbalist care în se află în Top 10 marcatori străini din România și care la un moment dat a avut o cotă de 1, 5 milioane de euro. Dacă se va pregăti bine, ne poate ajuta”,  a declarat antrenorul Ceahlaului.

L-a învins pe germanul Tuchel

Cristi Pustai își amintește cu plăcere de momentul în care l-a învins pe Thomas Tuchel.

Atunci, germanul o antrena pe Mainz. Neamțul a devenit campion cu Bayern în Germania.

 Diferența între noi este țara în care ne-am născut (râde). Sunt fanul lui Tuchel de mult   timp  și am ținut și cu echipele pe unde a fost. Anul acesta mi-am dorit ca Bayern să câștige Liga Campionilor dar nu s-a putut. Tuchel a călcat parcă pe urmele lui Klopp, mă refer la Mainz și Dortmund, apoi și-a construit singur o carieră de succes.

E un lucru special pentru mine faptul că l-am învins atunci pe unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii,  a dezvăluit Cristi Pustai.

Urmăriți Playsport.ro și pe