Omul care l-a făcut pe Gigi Becali „antrenor” la FCSB. A recunoscut după mulți ani greșeala

Olteanu Ștefan 21.07.2022, 23:05
Omul care l-a făcut pe Gigi Becali „antrenor” la FCSB. A recunoscut după mulți ani greșeala

Victor Pițurcă, fost selecționer al României, a glumit într-un interviu acordat recent și a spus că el este omul care l-a făcut pe Gigi Becali „antrenor” la FCSB. Pițurcă și Becali au colaborat în două rânduri la formația roș-albastră, iar experimentatul tehnician a dezvăluit câteva momente tari care au avut loc între cei doi.

„A stat pe lângă mine și m-a ascultat!”. Victor Pițurcă e omul care l-a făcut pe Gigi Becali „antrenor” la FCSB

Gigi Becali a fost acuzat de multe nume din fotbalul românesc că ar fi adevăratul antrenor de la FCSB, iar Victor Pițurcă, printr-o reacție pe care a avut-o recent, a spus că el este omul care l-a făcut pe finanțatorul roș-albaștrilor să învețe această meserie.

De altfel, acuzațiile care i se aduc lui Gigi Becali nu sunt tocmai scoase din context. El a recunoscut în repetate rânduri că impune introducerea anumitor jucători în teren și, ocazional, chiar comandă schimbări. Dumitru Dragomir, fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, i-a sugerat lui Gigi Becali să se înscrie pentru obținerea Licenței UEFA Pro, care l-ar ajuta să devină antrenor cu acte în regulă.

În schimb, Victor Pițurcă a vorbit despre cunoștințele pe care le are Gigi Becali despre fotbal. Fostul selecționer spune că mai toate ideile pe care finanțatorul FCSB le-a asimilat despre „sportul rege” au fost „furate” de la el:

Gigi Becali, când a venit în fotbal, nu știa nimic. Nu știa absolut nimic despre acest sport. A mai stat pe lângă mine, m-a ascultat.

A devenit specialist. M-a și bătut, nu? Atunci când eu eram la Craiova”, a declarat Victor Pițurcă, la PRO Arena.

Momentul la care a făcut trimitere Victor Pițurcă s-a petrecut în septembrie 2019. Atunci, FCSB a învins-o pe Universitatea Craiova cu 1-0, chiar la meciul de debut al lui Victor Pițurcă pe banca echipei din Bănie.

Gigi Becali și Victor Pițurcă nu și-au vorbit o lungă perioadă de timp

Gigi Becali și Victor Pițurcă au colaborat în două perioade la FCSB, octombrie 2002 – iunie 2004 și iunie – august 2010. Ulterior, relația de prietenie dintre cei doi s-a răcit și la un moment dat chiar a ajuns să fie tensionată. Motivul? Conflictul care a izbucnit între CSA Steaua și FCSB, în care Victor Pițurcă a luat partea Clubului Armatei.

Cei doi nu și-au vorbit o lungă perioadă de timp, însă, în 2020, au reluat legătura:

„Am zis: pentru ce să fiu supărat pe Pițurcă. Am vorbit cu el, era cu Cristi Borcea. Eu iau doar lucrurile bune de la oameni. Încerc să uit lucrurile urâte. Eu n-am nimic cu Pițurcă, nu m-am certat niciodată cu el. A mai zis el de Steaua, de CSA… A zis niște vorbe. A scos din gură niște aburi.

Ce a zis el, până la urmă? Nu mai țin cont de supărări. Bine, nu mai sunt prieten cu Pițurcă, să-i cer păreri. Am fost prieten cu Pițurcă, acum am rămas într-o relație. Eu cer păreri despre un jucător de la cinci sau șase oameni”, spunea Becali, la PRO X.

Pe seama declarațiilor făcute de Gigi Becali în 2020 reacționa și Victor Pițurcă:

„Am vorbit cu Gigi, că nu mai vorbisem de multă vreme cu el. El dacă nu se bagă la echipă nu-i place. I-ar plăcea să fie campion. E greu să se mai schimbe. Mulți patroni din Liga 1 au învățat de la Gigi și se bagă și ei peste antrenor.

La un club de fotbal trebuie să conducă unul singur, care trebuie să asigure bugetul clubului. E dificil să fie mai multe persoane care să decidă”, reacționa Pițurcă, la Digi Sport.

Gigi Becali, luat la mișto de unul dintre jucătorii săi preferați: „Gigione să meargă în Moldova, să ia Licența PRO. Are talent!”.