Omul care l-a propus pe Lewandowski la Dinamo, la un pas să fie numit director sportiv în club. Detalii de ultimă oră

Emanuel Roșu 17.03.2023, 16:22
Omul care l-a propus pe Lewandowski la Dinamo, la un pas să fie numit director sportiv în club. Detalii de ultimă oră

Structura lui Dinamo e aproape să fie completată cu un nou nume.

Gabriel Glăvan, un scouter cu experiență importantă în recrutarea de jucători, e la un pas să fie numit director sportiv, anunță Fanatik. Glăvan, prieten cu antrenorul Burcă, dar și cu Vlad Iacob, are experiență la cluburi ca Rapid, UTA, Universitatea Craiova, Oțelul sau FC Voluntari. În prezent, Glăvan colaborează cu Federația pe partea de scouting și analiză, iar în această săptămână a fost chiar lector pentru cei care vor să înceapă o meserie similară.

În 2009, Glăvan l-a propus pe Lewandowski în Ștefan cel Mare, dar varianta a fost respinsă de conducerea clubului.

„Am ajuns să lucrez cu Daniel Stanciu când a fost propunerea asta cu Lewandowski. Nu el l-a refuzat, pur și simplu s-a considerat că este prea tânăr. Dinamo căuta atunci pe cineva cu experiență, care să confirme. Probabil că nu l-au analizat. Eu l-am remarcat la Football Manager, nu existau atunci InStat sau Wyscout”, a povestit Glăvan la GSP Live, acum 2 ani.

Fără să-l numească, Vlad Iacob l-a descris pe Glăvan când a vorbit despre profilul viitorului director sportiv de la Dinamo.

„A lucrat la cluburi de fotbal din Liga 1. Este o persoană care a învăţat foarte mult, cu multe cursuri şi un master prestigios în zona tehnică din fotbal. Este o persoană foarte competentă şi îi dezvăluim numele când o să semnăm contractul.

Ceea ce pot să spun că dincolo de reuşitele de pe plan profesional, a identificat şi a recrutat jucători care au ajuns la un nivel foarte bun în România. A făcut scouting şi ştie să coordoneze. Până acum, ne-a ajutat gratis. M-am sfătuit cu el în multe privințe”, a dezvăluit recent Iacob.

Dinamo, reorganizare pentru Superligă

Din informațiile PlaySport, Glăvan a cerut un buget ferm și alte garanții sportive pentru a accepta noul rol.

Actualul colaborator FRF face parte din planul noului acționariat de la Dinamo de a revoluționa clubul din temelii. „Câinii” vor să aibă o nouă față atât pe teren, cât și în afara lui. Dinamo vor să puncteze la marketing, dar și la comunicarea cu fanii.

Urmăriți Playsport.ro și pe