Omul din interior care i-a forțat plecarea lui Marian Copilu de la Universitatea Craiova: „I-a restricționat influența”

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.10.2022, 17:07
Omul din interior care i-a forțat plecarea lui Marian Copilu de la Universitatea Craiova: „I-a restricționat influența”

Plecarea lui Marian Copilu din funcția de manager sportiv al celor de la Universitatea Craiova reprezintă evenimentul despre care se vorbește cel mai mult în acest început de săptămână în fotbalul românesc. Omul de care s-a legat mare parte din succesul CFR-ului din ultimii ani a anunțat că se retrage definitiv din fotbal, după ce a avut parte de o experiență departe de așteptări în Bănie.

Mirel Rădoi ar fi avut un cuvânt greu de spus în plecarea lui Marian Copilu de la Universitatea Craiova

Această decizie a surprins pe mai toată lumea din fotbalul românesc. Întrucât Marian Copilu sosise la Craiova abia la începutul acestui an. În plus, el a fost prezentat la momentul respectiv drept omul care va contribui decisiv la transformarea Universității Craiova în principala favorită la titlu în următorii ani. Pe modelul a ce s-a întâmplat la CFR Cluj în ultimele sezoane.

Astfel, presa din România a început să caute motivele care au dus la această despărțire, aparent neanunțată de nimic. Iar jurnaliștii de la gsp.ro susțin că Marian Copilu a fost îndepărtat chiar de antrenorul Mirel Rădoi. Se pare că fostul selecționer dorește să fie el cel care gestionează strategia de transferuri a clubului oltean.

Iar Copilu era principalul obstacol în calea acestui deziderat. În momentul în care acesta a fost numit în funcția de manager sportiv, în luna ianuarie a acestui an, conducerea clubului, respectiv Mihai Rotaru, a stabilit ca fostul oficial de la CFR Cluj să coordoneze, alături de președintele Sorin Cârțu, campania de achiziții, dar și să aibă un cuvânt greu de spus în ceea ce privește numirea de antrenori.

Mirel Rădoi i-ar fi „restricționat influența” lui Marian Copilu în cadrul clubului

Ceea ce s-a și întâmplat, însă fără mare succes. El l-a propus pe Laszlo Balint în vară, antrenor ce a fost demis după două luni, în urma rezultatelor slabe. De asemenea, în mandatul lui Marian Copilu au fost aduși la Universitatea Craiova 7 jucători. Este vorba despre Sergiu Handa, Rivaldinho, Giedrius Arlauskis, Bogdan Mitrea, Raul Silva, Eduard Florescu și Ivan Martic.

Însă, odată cu venirea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică, lui Copilu i s-ar fi luat, conform sursei citate, din prerogative. Mai bine spus, antrenorul i-ar fi „restricționat influența” managerului sportiv în cadrul clubului.  Asta pentru că fostul selecționer își dorește să aibă mai mult control pe zona de aduceri de jucători. După cum a și anunțat la un moment dat la o conferință de presă.

De ce ar fi acuzat fostul manager sportiv al clubului din Bănie

Practic, din cauza lui Rădoi, Marian Copilu a rămas fără putere în club, motiv pentru care a ales să își dea demisia. Din acest punct, antrenorul formației din Bănie va fi cel care va controla în mare măsură strategia de transferuri. Bineînțeles, în colaborare cu președintele Sorin Cârțu și cu aprobarea acționarului majoritar Mihai Rotaru.

Un alt motiv pentru care Copilu a fost practic izolat de restul oamenilor din club a fost reprezentat de faptul că el a fost acuzat că intervine mai mult decât ar fi cazul în viața echipei. În plus, a fost acuzat inclusiv că l-ar fi „lucrat” pe Laurențiu Reghecampf.

Întocmea programul de antrenament și dădea chiar indicații tactice! Tot el a avut un cuvânt greu de spus și la îndepărtarea lui Reghecampf”, au spus surse apropiate de clubul din Bănie pentru gsp.ro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe