Omul-orchestră al lui Real Madrid, Benzema, tremură pentru celebrul scandal. În primă instanță, a primit 12 luni de închisoare

Dragos Stefanescu 16.03.2022, 10:02
Omul-orchestră al lui Real Madrid, Benzema, tremură pentru celebrul scandal. În primă instanță, a primit 12 luni de închisoare

Karim Benzema este jucătorul cel mai important al lui Real Madrid, dar și unul dintre cei mai prolifici atacanți din Europa. În ciuda talentului imens, starul francez are o viață privată presărată cu derapaje destul de grave. În urma unui scandal izbucnit în 2015, Benzema așteaptă să fie judecat la apel în această vară.

Karim Benzema a făcut apel și urmează să afle sentința finală în această vară

Karim Benzema este jucătorul exponențial al celor de la Real Madrid. În ciuda talentului său imens, starul francez se confruntă cu o problemă destul de gravă cu legea.

În anul 2015 Benzema a fost implicat într-un scandal uriaș izbucnit la echipa națională a Franței. Atacantul lui Real Madrid împreună cu alte patru persoane l-au amenințat pe Mathieu Valbuena că vor face publică o înregistrare video cu scene intime în care apare şi mijlocaşul francez. Aceștia i-au cerut lui Valbuena o sumă mare de bani pentru a nu difuza filmarea respectvă.

Atacantul francez a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro, pentru complicitate la tentativă de şantaj. Sentința a fost pronunțată pe 24 noiembrie 2021. Benzema nu s-a prezentat la audierea în primă instanţă. Acesta a invocat „motive profesionale”. Antoine Vey, avocatul lui Benzema, a declarat că fotbalistul va veni să dea explicaţii în apel, informează Agerpres.

Dintre cele cinci persoane condamnate în acest caz, Benzema este singurul care a făcut recurs la sancţiunea penală. Ceilalți patru complici au primit condamnări începând de la 18 luni de închisoare cu suspendare până la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Karim Benzema va fi judecat în apel la Versailles pe 30 iunie şi 1 iulie, susține AFP dintr-o sursă judiciară, confirmând o informaţie din ziarul Le Monde.

Karim Benzema, cifre uluitoare la Real Madrid

Karim Benzema a demonstrat încă o dată în meciul Real Madrid – PSG că este liderul incontestabil al echipei madrilene. Francezul a intrat în scenă ca un adevărat lider de echipă, reușind să întoarcă soarta partidei și a calificării.

Benzema a marcat un hattrick de excepție și și-a dus echipa în sferturile de finală ale Champiosn League. El a marcat în minutele 61, 76 și 78. Prestația de vis a lui Karim Benzema din meciul cu PSG i-a adus francezului nu mai puțin de 4 recorduri.

În primul rând, el a urcat pe locul 3 în clasamentul all-time al marcatorilor lui Real Madrid. Benzema a ajuns la 309 goluri marcate în tricoul blanco, depășindu-l astfel cu o reușită pe legendarul Alfredo Di Stefano. Francezul este depășit în acest top doar de Raul Gonzalez, 323 de goluri, și de Cristiano Ronaldo, 450 de goluri.

De asemenea, Karim Benzema l-a depășit pe Raul și în ceea ce privește golurile marcate în Champions League pentru Real Madrid. El a ajuns la 67 de reușite, urcând pe locul 2 în topul all-time al „galacticilor”, în urma aceluiași Cristiano Ronaldo, care a înscris nu mai puțin de 105 goluri în această competiție.

Urmăriți Playsport.ro și pe