Ongenda a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Gigi Becali. Ce i-a transmis mijlocașul

Moldoveanu Camelia / 12.09.2021, 08:43
Ongenda a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Gigi Becali. Ce i-a transmis mijlocașul

FCSB și-a arătat interesul pentru Hervin Ongenda, însă fotbalistul a refuzat oferta venită de la Gigi Becali. Mijlocașul francez a decis să rămână la FC Botoșani, în ciuda salariului tentant pe care l-ar fi putut avea la echipa „roș-albastră”. După meciul câștigat de echipa lui Marius Croitoru în fața celor de la CFR Cluj, scor 1-0, jucătorul a dezvăluit cum au stat lucrurile, de fapt, în negocierea purtată cu latifundiarul din Pipera.

Ongenda a avut un mesaj clar pentru Gigi Becali

Hervin Ongenda (26 de ani) a fost unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali i-a dorit în această vară la FCSB. Finanțatorul vicecampioanei a declarat public că și-l dorește pe mijlocașul francez, iar ulterior a făcut și o ofertă oficială. Propunerea era una extrem de tentantă, atât pentru jucător, cât și pentru clubul FC Botoșani.

Moldovenii ar fi urmat să încaseze 400.000 de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, iar Ongenda s-ar fi ales cu un salariu de 20.000 de euro lunar. Mai mult, lui Ongenda urma să i se ofere și o primă de instalare consistentă. Cu toate acestea, jucătorul a surprins pe toată lumea și a spus pas ofertei de la FCSB.

FC Botoșani s-a impus în fața celor de la CFR Cluj cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Hervin Ongenda. La finalul acestui meci mijlocașul francez a vorbit printre altele și despre oferta pe care i-a făcut-o Gigi Becali în perioada de mercato.

N-am vrut să merg la FCSB, a fost decizia mea, am vorbit cu Becali, am vorbit cu antrenorul. Le-am spus ce vreau eu și asta a fost. Am zis de la începutul sezonului că voi termina sezonul la Botoșani și așa voi face”, a declarat Hervin Ongenda.

Marius Croitoru: „E o minciună. Nu s-a discutat niciodată așa ceva”

Antrenorul de la FC Botoșani a intervenit în această telenovelă a mutării lui Hervin Ongenda la FCSB și a clarificat lucrurile. Croitoru spune că și el că Ongenda a refuzat oferta deoarece vrea să îi rămână alături la FC Botoșani până la finalul contractului.

Băiatul a fost foarte fair-play, a spus clar că nu vrea să se ducă. Niciodată nu a folosit asemenea cuvinte (n.r. circul de la FCSB). Am fost de față când a avut loc discuția cu cineva de la clubul care l-a ofertat. A spus că nu se pune problema banilor. A fost o ofertă cu mult peste ceea ce reprezintă Liga 1.

A refuzat, a spus doar că vrea să rămână la Botoșani cu mine, până la sfârșitul contractului. Când am venit antrenor la Botoșani, mi s-a explicat clar ce înseamnă bugetul echipei. Atunci când vine o ofertă pentru oricare jucător, o ofertă bună din toate punctele de vedere, niciodată nu m-am opus.

Nu văd de ce m-aș opune, pentru că, dacă m-aș opune, am pierde din două puncte de vedere, jucătorul și-ar pierde încrederea în noi, iar noi am pierde din buget”, a spus Marius Croitoru, la Digi Sport.