Ordin de la Gigi Becali în privința jucătorilor vaccinați! Mesajul tranșant al patronului FCSB pentru Valeriu Argăseală

Moldoveanu Camelia / 18.10.2021, 20:43
Ordin de la Gigi Becali în privința jucătorilor vaccinați! Mesajul tranșant al patronului FCSB pentru Valeriu Argăseală

Gigi Becali vrea să schimbe regulile în Liga 1 în ceea ce privește jucătorii vaccinați. Valeriu Argăseală a primit o misiune importantă din partea finanțatorului FCSB. Cel din urmă se teme de problemele pe care Covid-19 le poate provoca în fotbal.

Gigi Becali declară război

Patronul FCSB este nemulțumit de regulile din Liga 1 în ceea ce privește jucătorii vaccinați. Gigi Becali își dorește ca indiferent dacă este vorba de vaccinați sau nevaccinați să fie toți testați din 7 în 7 zile. În acest moment cei care și-au administrat vaccinul scapă de testare.

Pentru că își dorește să schimbe protocolul din Liga 1, Becali i-a cerut lui Valeriu Argăseală să facă un demers prin care să întrebe toate echipele implicate dacă sunt de acord cu testarea tuturor fotbaliștilor săptămânal. Potrivit prosport, hârtiile au fost deja trimise către toate cluburile.

Demersul inițiat de Gigi Becali vine în urma dezastrului de la propria echipă. FCSB s-a prezentat la meciul cu CS Mioveni fără un număr important de jucători. Mai mult, Eugen Nae a fost cel care a ocupat banca tehnică în meciul câștigat cu 3-0 deoarece Edi Iordănescu se află în carantină.

COVID a făcut ravagii în lotul FCSB

Situația a fost una extremă pentru aceștia. În acest moment, echipa are 13 jucători disponibili pentru deplasarea de la Constanța, împotriva celor de la Farul. Este, însă, foarte puțin probabil ca acest meci să se dispute duminică seara.

Mă întrebați dacă vom mai putea duce încă un meci în această formulă? Să vedem dacă va mai fi această formulă, fiindcă suntem 13 și urmează și testarea. Orice jucător care cade, ne pune în postura de a nu mai îndeplini criteriul de a juca.”, a declarat Mihai Stoica după meci.

În acest moment, FCSB are o listă depusă la LPF, cu 22 de nume pe lista A și 6 pe lista B. Dintre cei 28 de pe cele două liste, la jocul cu Mioveni au fost sub jumătate disponibili. 5 au fost accidentați: Coman, Panțâru, Ovidiu Popescu, Octavian Popescu și Burlacu. Alți 10 au fost blocați din cauza testelor pozitive. FCSB se va raporta la această listă depusă la LPF. În cazul în care va mai pierde un jucător și vor fi doar 12 disponibili, meciul va fi amânat, conform regulamentului.

Un meci se poate amâna o singură dată și dacă, la data reprogramării, el nu se va disputa, chiar și dacă va fi din cauza Farului, tot FCSB va pierde partida la „masa verde”. În schimb, dacă partida nu s-ar putea programa până la finalul sezonului regular, atunci tot FCSB va fi penalizată la „masa verde”.

Inquam Photos / Octav Ganea