Ovidiu Burcă nu are licența Pro, însă va putea sta pe banca lui Dinamo. Cum explică Lucian Burchel

Cosmin Olteanu 07.06.2023, 22:01
Ovidiu Burcă nu are licența Pro, însă va putea sta pe banca lui Dinamo. Cum explică Lucian Burchel

Ovidiu Burcă nu are licența Pro, însă va putea sta pe banca lui Dinamo.

Ovidiu Burcă a reușit, în mod surprinzător, să o promoveze pe Dinamo în Superliga, după ce, la barajul de menținere/promovare în primul eșalon, a învins-o pe FC Argeș. Cu toate acestea, tehnicianul „câinilor” nu deține licența Pro.

Ovidiu Burcă nu are licența Pro, însă va putea sta pe banca lui Dinamo

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a explicat motivul pentru care Ovidiu Burcă va putea să stea pe banca lui Dinamo, în următorul sezon de Superliga, deși nu deține licența Pro.

„Conform unei reglementari mai vechi din RSA (art 20, pct 2, alin 1) care este încă valabilă conform căreia, în mod excepțional, un antrenor cu licență UEFA A care promovează cu echipa în Liga 1 își păstrează poziția de A1, cu următoarele condiții: să fie declarat ADMIS la primul curs de licență UEFA Pro organizat de SFA, să nu întrerupă participarea la curs și să absolve cursul”, a declarat Lucian Burchel, pentru GSP.

Ovidiu Burcă a spus tot după ședința de la Dinamo

Ovidiu Burcă susține că, luni, a avut o ședință cu șefii lui Dinamo, pentru a schița anumite aspecte în vederea sezonului următor, care se anunță foarte greu. Totodată, antrenorul din „Ștefan cel Mare” spune că Dinamo are un buget de salarii de mijlocul Superligii.

„Azi am avut o întâlnire, am schițat niște lucruri. Mai am nevoie de câteva zile să-mi sedimentez gândurile. Mai ales ultimul meci m-a consumat teribil. Nu va fi ușor să mergem mai departe. În momentul când ai o astfel de experiență cum am avut noi, te legi sentimental de jucătorii cu care ai lucrat. Au făcut toți un progres imens. Va trebui să avem forța să ne detașăm și să avem mintea limpede, să luăm cele mai bune decizii.

Pe 19 e un nou termen pentru planul de reorganizare. Daca nu se aprobă, probabil vom face altul. Interdicția la transferuri nu depinde de planul de reorganizare. Se vor plăti datoriile și vom putea aduce jucători. Am stabilit un buget pentru salariile jucătorilor, e o creștere față de anul trecut, desigur.

Suntem undeva la mijloc în Liga 1 ca buget de salarii. Cred, că nu le știu chiar pe toate. Nu poți să faci revoluție, dar vrem jucători care să întărească echipa. Avem tineri care au făcut un progres foarte mare: Bani, Amzar, Giafer, Borcea vin din academie, mai sunt și frații Irimia, pe care am fost uneori obligați să-i folosim.

Am fost criticat și din cauză că am jucat cu portar sub vârstă, că l-am băgat pe Oncescu. Mai sunt fotbaliști care termină contractele. Străinii care au venit au avut clauze de prelungire automată. Am avut discuții cu ei înainte de finalul sezonului, ne-au spus toți că vor să rămână chiar dacă nu promovăm.

Ghezali are contractul prelungit, chiar cu 2 ani. Dacă vânzarea lui ar putea aduce liniște financiară… Nu sunt eu cel care să spună asta despre el, până la urmă. Așa trebuie reconstruit, până la urmă. Dar nu cred că pleacă… Nu e la potențial maxim. Are încă marjă de creștere. Putem să mai așteptăm. I s-a și mărit contractul acum”, a declarat Ovidiu Burcă, pentru Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe