Pablo Cortacero a rămas doar o umbră în Ștefan cel Mare, iar clubul Dinamo urmează să fie vândut! „Spaniolii nu mai vin în România”

Giosanu Catinca / 07.05.2021, 21:28
Pablo Cortacero a rămas doar o umbră în Ștefan cel Mare, iar clubul Dinamo urmează să fie vândut! „Spaniolii nu mai vin în România”

Deocamdată Dinamo este ținută în viață de membrii cotizanți din programul „DDB”. Pablo Cortacero a rămas doar o umbră în Ștefan cel Mare. Cel mai probabil, Dinamo va fi vândut în perioada imediat următoare! Și asta, pentru că spaniolii nu au de gând să se întoarcă în țara noastră.

Pablo Cortacero a rămas doar o umbră în Ștefan cel Mare, iar clubul Dinamo urmează să fie vândut!

Dinamo, ținută în viață de flacăra ce arde continuu în inimile zecilor de mii de ‘câini’ care se implică. Ridicarea din cenușă și învierea acestui club prin suporteri. Prezentă alături de jucători pe orice cale și apelul nostru pentru redeschiderea stadioanelor.”, spuneau susținătorii-acționari ai lui Dinamo la începutul lunii trecute.

Fanii au vrut să transmită un mesaj simbolic atât către jucători, cât și catre fanii care au urmarit meciul cu Academnica Clinceni. Ei bine, se pare că au procedat corect că şi-au asumat rolul de conducători, în absenţa lui Pablo Cortacero. Asta, deoarece acționarul majoritar de la Dinamo și spaniolii săi și-au luat gândul de la echipa bucureșteană.

„Spaniolii nu mai vin în România”

Ioan Andone susține că la clubul din șoseaua ”Ştefan cel Mare” au pornit căutările pentru venirea unui noi acţionar. Dinamovistul a intrat în posesia acestei informații după ce a purtat anumite discuţii cu diverse persoane. Între timp, fanii-acţionari ai DDB îşi continuă demersul. Oricum ei nu aveau de gând să mai lase clubul pe mâna lui Pablo Cortacero, mai ales că omul a dispărut de luni bune.

Noii conducători de la Dinamo Bucureşti caută un nou investitor, care să îl convingă pe Pablo Cortacero să îşi cedeze pachetul majoritar din club, a dezvăluit Andone. Cu siguranță va fi o operațiune extrem de dificilă. Asta, din cauză că Pablo Cortacero nu poate ceda acţiunile fără acordul lui Ionuţ Negoiţă.

Acum, rezultatele se sparg în capul lor, în loc să se spargă în capul spaniolilor, care trebuaiu să vînă cu  banii. Ei trebuiau să facă eforturile astea mari, ei trebuiau să ajute. DDB trebuia să ajute şi ce fac ei nu stiu dacă cineva, dacă vreun club din România va mai avea asemenea suporteri. Din ce ştiu eu, din ce discuţii am mai avut cu ei, ştiu că ei caută un investitor să cumpere acţiunile de la spanioli.”, a declarat oficialul lui FC Voluntari, conform celor de la Telekom Sport.

Pablo Cortacero și-a luat gândul de la Dinamo
Pablo Cortacero și-a luat gândul de la Dinamo

Ce ”gaură” a produs Pablo Cortacero la Dinamo

Pablo Cortacero a făcut mai mult rău decât bine la Dinamo. Spaniolul aproape că a dublat datoriile pe care clubul Dinamo Bucureşti le avea până la plecarea lui Ionuţ Negoiţă. Playsport.ro a aflat că, până la 31 decembrie 2020, acţionarul majoritar a produs datorii în valoare de 11.7 milioane de lei (2.4 milioane de euro). Astfel, datoria totală a clubului a ajuns la 27 de milioane de lei (5.5 milioane de euro) până la finalul anului trecut. Având în vedere acestea, Ioan Andone nu crede că ibericul va mai reveni în România.

Eu cred că spaniolii nu mai vin prin România. Mi-ar părea extrem de rău (n.r. – dacă Dinamo ar retrograda). Am trăit 11 ani acolo, şapte ca jucător, patru ca antrenor, aici am câştigat campionate, cupe, am jucat în cupe europene. Pentru ei am jucat, am antrenat în cupe europene, pentru Dinamo. E păcat ca dinamo să retrogradeze.”, a mai spus Ioan Andone, potrivit sursei anterior citate.

Rămâne de văzut dacă va fi sau nu vândut clubul Dinamo.