Pactul secret dintre Ilie Năstase și Nicolae Ceaușescu! Cum își împărțeau sumele imense: „Era vorba de bani foarte mulți!”

Giosanu Catinca 04.06.2022, 09:22
Pactul secret dintre Ilie Năstase și Nicolae Ceaușescu! Cum își împărțeau sumele imense: „Era vorba de bani foarte mulți!”

Ilie Năstase (75 de ani) a povestit un episod în care s-a întâlnit cu Nicolae Ceaușescu. Fostul mare tenisman a dat nas în nas cu dictatorul și soția sa după ce a pierdut finala Cupei Davis, în fața jucătorului din SUA, în anul 1972.

Ilie Năstase, afirmații dureroase

Fostul tenisman Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, l-a criticat pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. El susține că Isărescu este principalul vinovat pentru care românii nu mai pot juca pe Arenele BNR.

Pentru mine și pentru Țiriac, înafară că ne-au dat numele, la un moment dat, Arenele BNR Ţiriac-Năstase, și ni le-au luat, cum i-au luat lui Hagi, la Farul, care e foarte urât, să faci așa ceva… Deci, noi acolo avem o tradiție mare, nu că am jucat Cupa Davis, am jucat încă de la început meciurile alea grele, cu Egiptul, cu alea… Ne băteam ca să ajungem în finală… Nu înțeleg, dacă s-ar face altceva, sunt de acord. Dar nu, au lăsat terenul în paragină, acolo.

Terenul ăla aparține statului român! BNR-ul este bancă de stat. Nu-i al lui. Dacă unii se comportă așa, greșesc. Și eu aș vrea să am un business ca BNR-ul, să îmi dau bonus când banca merge prost… așa funcționează acolo. Eu cred îl vor îngropa acolo la BNR.”, a spus fostul mare tenisman, pentru gsp.ro.

”Am visat că m-am dus la Ceaușescu”

Năstase este dezamăgit că autoritățile nu îi susțin suficient pe sportivii tineri. El este de părere că lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă ar fi trăit Ceaușescu.

La un moment dat, am visat că m-am dus la Ceaușescu. Ăla era mort! La cine să te duci în țara asta să te plângi?! I-am spus și lui Halep, când te mai duci și apare în dreptul tău România, ștergi și pui FRT. Dacă oamenii nu vor să ne invite la minister, înseamnă că omul care e ministru a luat-o razna complet.”, a mai spus Ilie Năstase.

”Ceaușescu ne-a primit după finală”

Ilie Năstase își aminștește și acum o discuție pe care a avut-o cu Nicolae Ceaușescu.

A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona. Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!”, a adăugat fostul mare sportiv.

În momentul în care a fost întrebat de unde a încasat statul român bani de la Cupa Davis, Năstase a făcut următoarele declarații:

Au încasat bani gârlă de pe urma noastră după cele trei finale, că se transmiteau meciurile în toată lumea. Dar pentru noi conta că jucăm în echipă. Eu făcusem fotbal, Țiriac, hochei, aveam spirit de echipă.

Lăsam și câte două, trei turnee ca să venim la Cupa Davis. Mă uitam acum la fetele astea ale noastre: ai șansa o singură dată să joci în echipă, joacă mă!, fă-ți loc în program, turnee mai sunt!”, a conchis Năstase.