Pagini de aur dedicate procurorului-șef al UE, Laura Codruța Kovesi. Pasiunea pentru sport a scos-o în evidență în L’Equipe

Robert Zanfir 12.01.2022, 18:21
Pagini de aur dedicate procurorului-șef al UE, Laura Codruța Kovesi. Pasiunea pentru sport a scos-o în evidență în L’Equipe

Laura Codruța Kovesi (48 de ani) este protagonista unui surprinzător material al celor de la L’Equipe. Francezii au aflat despre pasiunea pentru baschet a fostei șefe DNA și încearcă un portret al Procurorului-șef al Parchetului European.

„De pe parchet la Parchet” este titlul materialului cu românca Laura Codruța Kovesi, din prestigiosul L’Equipe. Francezii pleacă de la actuala funcție deținută de procurorul născut la Sfântu Gheorghe și ajung, mult în urmă, în tinerețea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție.

Pagini de aur dedicate procurorului-șef al UE, Laura Codruța Kovesi. Pasiunea pentru sport a scos-o în evidență în L’Equipe

„Acum recuperează miliardele de euro din fonduri europene, din TVA sau din diverse ajutoare luate fraudulos. Însă între 7 și 22 de ani a fost o baschetbalistă înverșunată.

Marea ei realizare: o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989, când România s-a înclinat la limită (57-58) în fața Cehoslovaciei. Înaltă de 1,80 metri, pivotul Laura Codruța Lascu (numele ei de fată) avea 16 ani și juca la CSȘ Mediaș, campioana națională a categoriei.

Doamna Kovesi a reușit până acum să-și întăreasca reputația de «Doamnă de fier», așa cum era numită în România”, se arată în materialul publicat de L’Equipe.

Baschetul este cel mai frumos sport. Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat, m-a învățat ce înseamnă dreptatea și cum nu trebuie niciodată să abandonezi
Laura Codruța Kovesi, la SportED Talks, în 2020.

Laura Codruța Kovesi, prezentată în Lequipe.fr

Românca Roxana Mărăcineanu, declarație controversată despre fotbal

Nu doar Laura Codruța Kovesi a stârnit interesul și admirația francezilor. Și Roxana Mărăcineanu, fostă înotătoare, ține prima pagină a ziarelor din Hexagon.

Actual Ministru al sportului la Paris, Roxana Mărăcineanu a fost în prim-planul presei din Franța nu cu mult timp în urmă.

Imediat după scandalul provocat de evenimentele de la Olympique Lyon – Olympique Marseille, Roxana Mărăcineanu a avut o serie de declarații controversate.

Nu pot avea încredere în relațiile pe care cluburile de fotbal le au cu propriii suporteri. Așteptăm ca fotbalul francez să vină cu propuneri.

Fiul meu în vârstă de cinci ani joacă fotbal în fiecare sâmbătă, este extraordinară experiența de pe teren în ceea ce privește diversitatea sau relația cu educatorii.

Este adevărat că, de fiecare dată când sunt prezentă ca ministru pe un stadion, îmi spun că mai bine îmi duc copilul la rugby decât la fotbal. Este păcat!”, a declarat Ministrul francez al sportului, românca Roxana Mărăcineanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe