Panica de la CFR Cluj a fost risipită. Finanțatorul campioanei a vorbit despre problemele financiare ale clubului

Ștefănescu Dragoș 22.02.2022, 17:58
Panica de la CFR Cluj a fost risipită. Finanțatorul campioanei a vorbit despre problemele financiare ale clubului

CFR Cluj domină Liga 1 și se îndreaptă spre câștigarea unui nou titlu de campioană a României. În ciuda succesului sportiv, clubul din Gruia se confruntă de ceva timp cu probleme financiare. Finanțatorul clujenilor a dorit să clarifice situația și a vorbit despre restanțele salariale de la echipă.

Neluțu Varga clarifică situația financiară de la CFR Cluj

Duminică seară, CFR Cluj a reușit o nouă victorie în Liga 1, chiar în fața rivalilor de la Rapid. În urma acestui succes, ardelenii au mărit la 8 puncte ecartul față de FCSB, ocupanta locului doi în clasament.

În ciuda succesului sportiv, de ceva timp se vorbește despre anumite probleme financiare care zdruncină liniștea clubului din Gruia. Încercând să clarifice situația, finanțatorul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, a vorbit despre situația financiară a clubului. Patronul clujenilor a explicat că problemele existente se datorează unor datorii de care el nu a știut atunci când a preluat clubul din Gruia, în 2017. Varga susține că nu există motive de îngrijorare, mare parte din datorii fiind deja plătite.

Sunt niște salarii restante, dar totul se va rezolva. Lumea nu știe că, după ce am dat afară vechea conducere, m-am trezit cu datorii mai vechi, de 10 milioane de euro.  Mie îmi spuneau că totul e în regulă, tot dădeam bani, dar n-am știut nimic despre ce se întâmpla, de fapt. Am achitat deja opt, am încercat să țin pasul și cu salariile.

Dar nici eu nu sunt sac fără fund! Au fost jucători aduși pe bani mulți, unii nu jucau, apoi am plătit și ca să plece. De aceea am și demarat un audit. Nu e vorba de răutate, de răzbunare, dar dacă cineva a greșit, să plătească! Iar jucătorilor le-am promis că până la finalul lunii martie vom ajunge cu salariile la zi. Eu o să mă țin de promisiune, dar și ei trebuie să dea mai mult”, a declarat Neluțu Varga, citat de Gsp.

Câți bani a investit Neluțu Varga la CFR Cluj

Patronul lui CFR Cluj a vorbit și despre sumele de bani pe care le-a investit la clubul ardelean de când l-a preluat de la Arpad Paszkany. Varga susține că a invesit până acum nu mai puțin de 60 de milioane de euro dar speră ca echipa să ajungă să se autofinanțeze în cel mai scurt timp.

Acum 5 ani, când am venit la CFR, mi-am fixat un target de 10 ani, în care clubul să ajungă să se autofinanțeze și chiar să aducă profit. Eu cred că este posibil chiar din acest an, cu sponsorii pe care îi vom atrage și dacă ajungem în grupele Champions League sau Europa League.

Până acum am băgat 60 de milioane de euro la CFR, în cinci ani. Avem un buget, cu salarii, taxe și tot ce înseamnă întreținerea unei echipe, de 1,5 milioane de euro pe lună. Poate că unii jucători au fost supraevaluați. La noi sunt și salarii de 35.000-40.000 de euro. Doar media e de 20.000 de euro. De aceea am și pretenții”, a declarat Varga.