Panică în Serie A! De la 1 ianuarie, campionatul italian poate rămâne fără o echipă. Ce decizie pregătește Federația

Bordei Radu / 22.12.2021, 11:01
Panică în Serie A! De la 1 ianuarie, campionatul italian poate rămâne fără o echipă. Ce decizie pregătește Federația

Pe lângă investigațiile care au loc din partea autorităților italiene, fotbalul în Serie A poate fi lovit de o nouă criză. Mai sunt 10 zile până când Federația italiană va trebui să ia o decizie radicală. Iar Serie A s-ar putea disputa, pentru restul sezonului, cu o echipă mai puțin. Ar fi o lovitură pentru clubuyri, dar și pentru televiziuni.

Întreaga competiție riscă să fie dată peste cap, din cauza ultimei clasate, Salernitana. Vișinii se află într-o situație foarte grea în clasament, dar nici în afara terenului lucrurile nu stau mai bine. Asta pentru că echipa este deținută de un proprietar care mai conduce o fromație în Serie A. Iar acest lucru este interzis de regulament.

Ce se întâmplă în Serie A? Patronul lui Radu Ștefan, de la Lazio, riscă să destabilizeze întreaga competiție

Fanii din Salerno s-au bucurat foarte mult pentru promovarea obținută în această vară, dar aceasta nu a durat mult. Salernitana nu arată ca o echipă care să reziste în prima divizie, a adunat doar 8 puncte în această perioadă. Iar de la 1 ianuarie ar putea să fie exclusă din campionat. Asta pentru că actualul proprietar, Claudio Lotito, este și patronul celor de la Lazio. Și nimeni nu are voie să dețină două echipe în aceeași divizie. Formația are până la finalul anului să găsească un cumpărător. Deocamdată nu sunt semne că acest lucru se va întâmpla, ceea ce ar duce la excluderea Salernitanei, de la 1 ianuarie. Iar șeful Federației italiene anunță că nu va exista nicio amânare.

Știu că o astfel de decizie va afecta competiția, iar Federația va fi atacată. Dar nici nu putem încălca regulamentele. Acestea sunt clare, nu este nimkic de discutat. Clubul va merge în Serie C, să se mențină în fotbalul profgesionist. Dar nu se pune problema de a găsi o soluție politică sau ceva. Nu avem cum. Dacă pe 31 decembrie nu primim confirmarea vânzării, Salernitana este exlusă. Mai sunt 10 zile, cred că se va rezolva situația, anunță Gabriele Gravina

Salernitana, împiedicată de pandemie să se prezinte la meci

Clubul a mai trecut printr-o situație neplăcută. Echipa nu s-a putut prezenta la meciul cu Udinese, după ce un membru al delegației a fost depistat cu noul coronavirus. Clubul a fost nevoit să-i testeze din nou pe toţi cei care urmau să meargă la Udine, iar, în cele din urmă, partida a fost amânată. Dar este o posibilitate ca această partidă să nu mai aibă loc, dacă vișinii vor fi excluși din campionat