Panică la Liverpool. Virgil van Dijk ar putea rata turul cu Real Madrid din Champions League

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.01.2023, 22:44
Panică la Liverpool. Virgil van Dijk ar putea rata turul cu Real Madrid din Champions League

Liverpool a pierdut în deplasare cu Brentford, scor 1-3, în etapa cu numărul 19 din Premier League, iar aceasta nici măcar nu a fost cea mai proastă veste pentru Jurgen Klopp. Virgil van Dijk, liderul apărării „cormoranilor”, a acuzat unele probleme medicale și a fost înlocuit la pauză cu Joel Matip.

Accidentarea lui Virgil van Dijk, motiv de panică la Liverpool înaintea meciurilor cu Real Madrid

La finalul partidei, Klopp a încercat să nu tensioneze prea mult situația, și așa destul de agitată. Antrenorul german a dat de înțeles că problemele lui van Dijk nu sunt majore și că l-a schimbat doar ca măsură de precauție. Se pare însă că lucrurile nu stau chiar așa.

Fundașul central olandez în vârstă de 31 de ani a fost supus unor investigații mai amănunțite la finalul meciului cu Brentford. Din acestea a reieșit că el a suferit o accidentare musculară la nivelul coapsei. Iar spaniolii de la Marca susțin că este posibil ca van Dijk să rateze toate meciurile pe care Liverpool le va juca în luna ianuarie.

Acest lucru ar însemna că fotbalistul batav ar putea fi incert pentru „dubla” cu Real Madrid din optimile de finală ale UEFA Champions League, reeditarea finalei de sezonul trecut. Manșa tur urmează să se joace undeva la jumătatea lunii februarie. Astfel, dacă stopperul echipei engleze într-adevăr nu va mai juca deloc în ianuarie, atunci el ar trebui să forțeze foarte mult la începutul lui februarie pentru a revenit rapid într-o formă optimă.

Totuși, sub semnul întrebării este doar prezența lui van Dijk pe teren în manșa tur. Meciul retur urmează să se joace la jumătatea lunii martie. Deci olandezul, cel puțin teoretic, ar avea tot timpul necesar pentru a se recupera în totalitate. Un verdict clar în acest sens va fi dat în scurt timp, după ce starul lui Liverpool va fi supus unor investigații și mai amănunțite decât cele făcute până în prezent.

Jurgen Klopp se afla oricum într-o situație delicată

„Cormoranii” suferă deja destul de mult din cauza accidentărilor. Luis Diaz, fotbalistul care a făcut senzație în partea a doua a sezonului trecut, s-a accidentat în toamnă, iar problemele sale sunt mult mai serioase decât s-a crezut inițial. Din acest motiv, Liverpool l-a transferat „de urgență” pe Cody Gakpo de la PSV Eindhoven.

În plus, Jurgen Klopp este presat și de situația din clasamentul din Premier League. După 17 meciuri jucate, „cormoranii” se află doar pe locul 6, cu 28 de puncte, la 7 puncte în spatele lui Manchester United, echipa de pe locul 4, ultimul care asigură calificarea în grupele UEFA Champions League.

Urmăriți Playsport.ro și pe