PAOK, solicitare către UEFA. Grecii nu vor să vadă picior de francez la Salonic la meciul retur din Conference League cu Olympique Maseille

Octavian Vasilescu / 11.04.2022, 19:58

Fanii echipelor Olympique Marseille și PAOK Salonic s-au bătut săptămâna trecută, cu ocazia meciului tur din sferturile de finală ale UEFA Conference League.

Olympique Marseille a câștigat pe teren contra lui PAOK, scor 2-1, dar imaginile cu suporterii celor două echipe au devenit virale. Grecii au făcut o solicitare oficială, luni, prin care cer UEFA să nu le permită accesul suporterilor oaspeți la returul din Salonic.

Antrenorul lui PAOK, Răzvan Lucescu (53 de ani), a transmis și el că ar fi mai bine ca francezii să nu facă deplasare pentru acest joc.

Grecii nu vor să-i primească pe fanii lui Marseille

Săptămâna trecută s-au înregistrat numeroase conflicte între fanii lui Olympique Marseille și PAOK Salonic. Totul a început miercuri seară, cu 24 de ore înaintea jocului din UEFA Conference League. Ultrașii lui OM au atacat hotelul unde erau cazați fanii lui PAOK, iar totul a degenerat. Au urmat bătăi pe străzile orașului, până spre dimineață.

La ora meciului, cele două galerii au continuat să se dueleze de la distanță. Au zburat torțe și scaune pe gazon, iar meciul a fost întrerupt până când au intervenit forțele de ordine.

Cotidianul Le Figaro anunță că PAOK Salonic a cerut în mod oficial ca fanii lui Olympique Marseille să nu facă deplasarea în Grecia. Toată lumea se teme că ar putea izbucni noi incidente, cu ocazia meciului retur.

Direcţia Generală a Poliţiei din Salonic a înaintat o cerere scrisă autorităţilor competente pentru interzicerea deplasării organizate şi individuale a suporterilor din Marsilia, în vederea meciului cu PAOK de pe stadionul Toumba”, anunță presa din străinătate.

Răzvan Lucescu a fost furios după Marseille – PAOK

Răzvan Lucescu s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care au reacționat fanii lui Olympique Marseille, aceștia fiind cei care au dat startul violențelor.

Ce s-a întâmplat e dezamăgitor și conferă o imagine proastă orașului Marseille. E o rușine! E inacceptabil! Sper ca Marseille să nu aibă parte, la Salonic, de primirea de care ne-am ‘bucurat’ noi astăzi, aici.

Sper să fie așa, de fapt cred că va fi așa. Sunt foarte dezamăgit de ceea ce am văzut aici. Ăsta nu-i fotbal. Ar fi mai bine ca fanii voştri să nu vină la noi.

Și așa avem atâta violență în lume la ora actuală. Nu mai avem nevoie de așa ceva și în fotbal. Repet. E dezamăgitor ce s-a întâmplat , iar imaginea orașului și a echipei dumneavoastră au numai de suferit”, a spus Răzvan Lucescu, după meciul Olympique Marseille – PAOK Salonic 2-1.