Papa „a trădat” San Lorenzo. Suveranul Pontif a devenit fan, cu acte, al unei echipe legendare

Mihai Rosoiu 16.12.2020, 13:42
Papa „a trădat” San Lorenzo. Suveranul Pontif a devenit fan, cu acte, al unei echipe legendare

Liderul lumii catolice nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru fotbal și pentru o echipă din Argentina. Numai că presa sud-americană dezvăluie că Papa a trădat San Lorenzo, formația sa de suflet. Suveranul Pontif a devenit fanul, cu acte în regulă, al unei echipe legendare din campionatul argentinian. Presa din țara tangoului a făcut public carnetul de socios al Papei Francisc.

Cum a reușit Papa să trădeze San Lorenzo

Fost membru în galeria celor de la San Lorenzo, Papa Francisc a devenit, susținător cu un simbolic carnet de membru, al unei forțe fotbalistice din America Latină. Potrivit cotidianului Clarin, Suveranul Pontif este noul „socio” al super-campioanei Boca Juniors. Una dintre cele mai iubite formații argentiniene i-a oferit Papei un carnet de suporter.

Informațiile au apărut rapid în presa din Argentina, iar reacțiile nu au întârziat. Pentru mulți dintre susținătorii celor de la San Lorenzo, asocierea numelui Papei Francisc cu Boca poate reprezenta o mare trădare, însă gestul are o explicație cât se poate de simplă.

Papa „a tradat” San Lorenzo. Suveranul Pontif a devenit fan al altei echipe
Papa „a tradat” San Lorenzo. Suveranul Pontif a devenit fan al altei echipe

Clubul Boca Juniors şi fundaţia pontificală „Scholas occurentes”, o reţea de centre educative prezentă în 190 de ani, care a fost lansată la Buenos Aires în perioada în care Papa Francisc era arhiepiscop al capitalei argentiniene, au semnat un parteneriat.

Tricouri cu Papa Francisc

Nebunia nu se oprește aici. Cei de la Boca Juniors au publicat, pe rețelele de socializare, fotografii cu tricoul albastru-auriu pe care sunt inscripționate numărul 1 și numele lui Papa Francisc. Președintele fostei echipe a lui Diego Maradona a dezvăluit că este foarte mândru de faptul că Suveranul Pontif este un „socio” al multiplei campioane argentiniene.

„Este o mare mândrie să ştim că Papa Francisc are propriul carnet la Boca Juniors şi că am primit un tricou cu semnătura sa”, a scris Jorge Ameal pe Twitter.

Papa Francisc vorbește cursiv următoarele limbi: spaniolă, limba oficială a Argentinei, italiana – limba maternă a părinților -, engleza, franceza, latina, germana, limbă în care și-a redactat teza de filosofie. Posedă noțiuni de limbă portugheză. În domeniul literar Jorge Bergoglio apreciază cel mai mult scriitorii Friedrich Hölderlin, Jorge Luis Borges și Feodor Mihailovici Dostoievski. Îi plac de asemenea filmele neorealismului italian. Iubește fotbalul și este susținătorul echipei argentiniene San Lorenzo de Almagro din Primera División de Argentina.

La 24 noiembrie 2017 papa Francisc a fost ales membru de onoare al Academiei Române. În perioada 31 mai – 2 iunie 2019, Papa Francisc a efectuat o călătorie apostolică în România, sub genericul „Să mergem împreună!”.

Papa „a trădat” San Lorenzo. Suveranul Pontif a devenit fan, cu acte, al unei echipe legendare, respectiv Boca Juniors, echipă la care a evoluat și Diego Maradona.

Urmăriți Playsport.ro și pe