Paradoxul Emma Răducanu. Britanica a avut câștiguri colosale în ciuda evoluțiilor slabe din acest an

Ștefănescu Dragoș 02.11.2022, 07:14
Paradoxul Emma Răducanu. Britanica a avut câștiguri colosale în ciuda evoluțiilor slabe din acest an

Succesul înregistrat de Emma Răducanu la US Open 2021 a propulsat-o pe tânăra sportivă pe culmile gloriei. Ulterior, britanica nu a reușit să mai obțină rezultate notabile. Anul acesta a fost de-a dreptul dezastruos pentru Emma, nereușind să câștige niciun turneu. Paradoxal, sportiva cu origini românești ocupă locul trei în topul celor mai mari câștiguri din 2022.

Emma Răducanu, pe podium când vine vorba despre câștiguri

Emma Răducanu a uimit lumea tenisului în 2021 când a câștigat turneul de la US Open la doar 18 ani, fără să piardă vreun set. Această performanță uluitoare a propulsat-o pe britanică pe culmile gloriei.

Din păcate, de atunci, evoluțiile Emmei au fost dezamăgitoare. În acest an sportiva britanică a bifat 17 victorii și 19 înfrângeri. Cel mai bun rezultat al Emmmei în 2022 a fost semifinala de la Seul.

În mod paradoxal, Emma Răducanu a avut câștiguri uriașe. Publicația britanică The Sun a dezvăluit că Emma a câștigat anul acesta 22 de milioane de lire sterline. Banii provin din contractele pe care le are cu branduri de top și din turneele la care a participat. Totuși, doar 2,8milioane provin din competițiile sportive.

Emma ocupă locul trei în topul celor mai mari câștiguri obținute de atlete în acest an. Pe primul loc se află Naomi Osaka, care a strâns nu mai puțin de 46 de milioane de lire sterline. Locul doi este ocupat de veterana Serena Williams care a câștigat 30,4 milioane de lire sterline.

Critici dure pentru Emma Răducanu după rezultatele slabe din acest an

Regresul sportiv evident al Emmei Răducanu a fost aspru criticat în ultima perioadă de presa din străinătate.

După ce a realizat un pictorial spectaculos pentru celebra revistă de modă Vogue din Marea Britanie, italienii au pus tunurile pe Emma. Aceștia susțin că britanica nu mai acordă atenția necesară sportului care a consacrat-o. Jurnaliștii au dat-o ca exemplu și pe jucătoarea italiană de tenis Camila Giorgi, care mizează mai mult pe frumusețe decât pe cariera din tenis.

Frumusețea e o vină pe care oamenii de pe social media nu par să o accepte. Un șarm care, într-un fel sau altul, este folosit împotriva lor, ca și cum ar fi cauza tuturor înfrângerilor.

Criticile adresate Emmei după fotografiile de la ședințe demonstrează clar că are parte de același tratament ca și Camila. ”Nu ar fi timpul să te concentrezi pe tenis”, este provocarea care, într-un fel sau altul, e găsită zilnic la fotografiile celor două. Giorgi și Răducanu plătesc prețul de a fi frumoase.”, au scris cei de la Il Veggente.

Urmăriți Playsport.ro și pe