Părăsește Mircea Lucescu Ucraina după teribila predicție? Razboiul ar putea dura 80 de ani

Dragos Stefanescu 25.08.2022, 11:08
Părăsește Mircea Lucescu Ucraina după teribila predicție? Razboiul ar putea dura 80 de ani

Dinamo Kiev a fost eliminată din play-off-ul Champions League după o dublă manșă cu Benfica Lisabona. Astfel, echipa lui Mircea Lucescu s-a calificat în grupele Europa League. Totuși, situația din Ucraina ar putea influența viitorul tehnicianului român la formația din Kiev. Ultimele previziuni despre soarta războiului din țara vecină sunt sumbre.

Previziuni sumbre pentru războiul din Ucraina. Mircea Lucescu ar putea pleca de la Dinamo Kiev în aceste condiții

Dinamo Kiev a pierdut cu 0 – 5 dubla manșă cu Benfica Lisabona din play-off-ul Champions League. Totuși, formația lui Mircea Lucescu va juca în grupele Europa League. În plus, campionatul de fotbal din Ucraina s-a reluat, astfel că activitatea competițională ar putea reveni la normal.

Totuși, viitorul lui Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev ar putea fi influențat de evoluția conflictului dintre Ucraina și Rusia. Michael Clarke, fostul director al grupului de experți în Apărare Royal United Services Institute, a făcut câteva previziuni sumbre asupra războiului din Ucraina.

Bănuiesc că această ”luptă” va continua în următorii 50-80 de ani. Rusia nu acceptă că Ucraina are dreptul de a fi un stat independent. Iar Ucraina trăiește cu o amenințare existențială la adresa ei.

Cred că vor exista o serie de conflicte intermitente – încetarea focului urmată de reluarea conflictului după doi ani sau mai mult. Istoria va judeca că totul a început în 2013-14.”, ade clarat Clarke penru Sky News.

Mesajul special primit de MirceaLucescu cu ocazia zilei sale de naștere

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a ținut să îi transmită un mesaj special lui Mircea Lucescu, în ziua în care acesta din urmă a împlinit 77 de ani.

Patronul lui Dinamo Kiev a ținut să sublinieze că Lucescu nu a părăsit echipa după izbucnirea războiului în Ucraina. De asemenea, Surkis a scos în evidență faptul că venirea tehnicianului român la Dinamo Kiev a adus din nou succesul la echipa din capitala Ucrainei.

Dragă Mircea,

În această zi festivă, te rog să primeşti felicitările mele personale şi pe cele din partea întregii familii Dinamo! Devenind o parte a clubului nostru, ai adus instant o nouă viaţă echipei, i-ai dat un nou impuls, ajutând jucătorii să îşi arate toate laturile talentului lor cât mai bine şi mai rapid posibil. Unind echipa, creând un mecanism stabil, ai reuşit să insufli spiritul de învingători, readucând la Kiev strălucirea cupelor şi medaliilor.

În fiecare zi jucătorii învaţă de la tine. Nu eşti doar un antrenor pentru ei, eşti un adevărat mentor în lumea fotbalului. Ai făcut multe pentru dezvoltarea fotbalului în Ucraina şi nu ne-ai părăsit ţara într-o perioadă dificilă pentru ţară. În această zi festivă, permite-mi să îţi urez un cer liniştit, sănătate, ani lungi în fotbal şi, bineînţeles, noi victorii şi titluri la conducerea Dinamo Kiev”, a transmis Surkis prin intermediul unei scrisori deschise, postate pe site-ul oficial al lui Dinamo Kiev.

Urmăriți Playsport.ro și pe