“Parcă au încercat ca meciul să nu se încheie pe teren”. Burleanu crede că jucătorii din Kosovo au venit la București să bată la masa verde

Alex Vartolomei 24.09.2023, 00:26
“Parcă au încercat ca meciul să nu se încheie pe teren”. Burleanu crede că jucătorii din Kosovo au venit la București să bată la masa verde

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a discutat despre incidentele de la România – Kosovo 2-0, dar şi despre sancţiunea primită. De asemenea, conducătorul Federației a condamnat comportamentul oaspeţilor.

Răzvan Burleanu, s-a declarat deranjat de acțiunile făcute de cei din Kosovo la duelul de pe Arena Națională.

În urma deciziei UEFA, forul a decis să sancționeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro.

De asemenea, următorul meci desfășurat pe teren propriu se va juca cu porțile închise.

Sancțiunea UEFA a fost dictată în baza următoarelor rațiuni: afişarea şi scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public.

„În general, intervenţia UEFA nu e doar atunci când o echipă iese de pe teren, echipa Kosovo a ieşit de pe teren ca urmare a aplicării unui protocol de către arbitru, chiar dacă acel protocol nu a fost comunicat către toţi şi aşa mai departe. În acelaşi timp, trebuie să recunoştem că şi noi am avut parte de un tratament în Kosovo, total nepotrivit pe lângă ce ne dorim să promovăm pe un teren de fotbal, la fel cum am putea foarte bine să evidenţiem faptul că jucătorii kosovari au intrat pe teren, şi sunt mai multe elemente care mă îndreptăţesc să spun aceste lucruri, provocându-i pe suporteri, de parcă au încercat să urmărească acest obiectiv, ca meciul să nu se termine pe teren. Cu siguranţă şi Kosovo urmează să, ori au avut sancţiuni în urma meciului disputat la Priştina, ori vor avea sancţiuni după meciul de aici”, a declarat Răzvan Burleanu.

În conformitate cu decizia UEFA, duelul dintre România și Andorra, programată pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va disputa fără spectatori.

Federația Română de Fotbal a luat decizia de a permite accesul gratuit copiilor sub 14 ani.

Urmăriți Playsport.ro și pe