”Parcă sunt infractori. Li se bate la 06:00 dimineața la ușă”. Elisabeta Lipă, șefa Sportului din România, a răbufnit în cazul Halep. Ce spune de Simona

Ioan Valentin Oprea 30.08.2023, 17:59

Elisabeta Lipă, noua şefă a sportului românesc, e complet dezamăgită de modul în care este tratată Simona Halep.

Deşi a fost audiată, timp de două zile, în urmă cu aproximativ două luni, Halep nu a primit încă niciun răspuns de la tribunalul independent de la Londra, Sport Resolutions. Elisabeta Lipă afirmă că este inxeplicabil de ce instanţa britanică tărăgănează atât de mult emiterea unui decizii şi recunoaşte că nimeni nu poate interveni pentru a grăbi acest proces.

Nu are altă variantă, soarta ei nu mai depinde de ea, stă în mâna aceste agenţii, care chiar nu înţeleg de ce întârzie atâta. A avut timp la dispoziţe să spună da sau nu”, a explicat, vizibil deranjată, Lipă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lipă crede în nevinovăţia lui Halep

Fosta mare canotoare a transmis că a avut programată o întâlnire cu Halep în luna iulie, însă, mai mult decât  a o încuraja, nu poate face nimic altceva. În plus, Lipă s-a arătat convinsă că jucătoarea în vârstă de 31 de ani nu a utilizat în mod conştient substanţa interzisă Roxadustat şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va reveni pe teren cu forţe proaspete.

M-am întâlnit cu Simona acum aproape nicio lună, când am revenit de la Paris. Suntem alături de ea toţi cei care ştim ce înseamnă sportul de performanţă, dar din păcate un avem cum să o ajutăm. Îmi este foarte greu să cred că… să ajungă la un nivel atât de mare şi să folosească nişte substanţe care nu ştiu cât te pot ajuta… Nu pot să cred să-ţi treacă măcar prin cap să foloseşti aşa ceva la acest nivel”, a adăugat Lipă.

Şefa sportului din România crede că sportivii merită mult mai mult respect din partea agenţiilor internaţionale şi consideră că tratamentul la care sunt supuşi aceştia în timpul controalelor inopinate anti-doping nu este deloc unul normal.

Sunt foarte multe controale, de controale n-ai cum să scapi. Sportivii parcă zici că sunt nişte infractori care au greşit cu ceva, li se bate la uşă la 6 dimineaţa ca să fie controlaţi”, a mai precizat Lipă, dând astfel impresia că ar fi nevoie de noi reguli în ceea ce priveşte controalele anti-doping.

Halep nu vrea să audă de retragere

Într-un interviu acordat pentru Eurosport, Simona Halep a comunicat că nu ia deloc în calcul varianta de a se retrage din tenis. Jucătoarea de 31 de ani crede că mai are încă multe de dovedit în „sportul alb” şi subliniază că va reveni pe teren cu o motivaţie şi mai mare.

O să revin pe teren pentru că îmi place foarte mult să joc tenis în continuare și am o motivație interioară. Acolo îmi e locul și cred că trebuie să mă opresc atunci când eu vreau, nu în alte situații”, a declarat, pe un ton optimist, Halep.

Pedeapsa maximă pe care riscă să o primească Halep este o suspendare de patru ani de zile.

Urmăriți Playsport.ro și pe