Pas mare spre play-off pentru Reghecampf! Românul a răsturnat iar calculele și a învins favorita Rapid Viena

Robert Zanfir / 04.08.2022, 23:41
Pas mare spre play-off pentru Reghecampf! Românul a răsturnat iar calculele și a învins favorita Rapid Viena

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) are noi motive de bucurie. Neftchi Baku a trecut cu 2-1 de Rapid Viena și este la un pas de play-off-ul Conference League.

Reghecampf a surprins când a semnat în Azerbaidjan, după ce rupt contractul cu Universitatea Craiova. O serie de meciuri fără succes a adâncit impresia că alegerea nu a fost deloc una inspirată. „Remontada” cu Aris Limassol a schimbat starea de spirit a azerilor, care se anunță între marile surprize din preliminariile Conference League.

Reghecampf a răsturnat iar calculele și a învins favorita Rapid Viena

Neftchi Baku a plecat clar cu șansa a doua în fața austriecilor de la Rapid Viena. Totuși, gazdele au deschis scorul înaintea pauzei. Israelianul Ataa Jaber a marcat în minutul 43 și a aprins speranțele lui Reghecampf.

Americanul Kenny Saief a dublat diferența după o oră de joc. În prelungirile partidei, Guido Burgstaller a redus din diferență și a complicat calculele pentru retur. Chiar și așa, Reghecampf și compania rămân favoriți la calificarea în play-off.

Dacă va trece de Rapid Viena, Neftchi Baku se va lupta pentru prezenţa în grupe cu câştigătoarea „dublei” Vaduz – Konyaspor.

Remontada senzațională cu Aris Limassol

În turul 2, Reghecampf a pierdut în deplasare, 0-2 cu Aris Limassol, iar seria rezultatelor slabe părea să continue pentru Reghecampf. A venit, însă, nebunia de la retur, când azerii au trecut cu 3-0 și au răsturnat calificarea.

„Ambele echipe au jucat extraordinar şi sunt fericit pentru că am revenit, am învins şi ne-am calificat. O să ne bucurăm în seara asta, vom sărbători, dar de mâine începem din nou munca.

Săptămâna viitoare vom avea un meci foarte dificil și cu Rapid Viena. În fotbal orice este posibil. Da, promit că îmi voi aduce jucătorii la nivelul necesar pentru a lupta. Vom începe analiza adversarei şi vom pregăti meciul foarte bine”, a declarat Reghe, la conferința de presă.

Până la retur, Reghecampf va debuta și în campionatul din Azerbaidjan, duminică, la duelul cu Shamakhi.

Returul dintre Rapid Viena și Neftci Baku este programt joi, 11 august, de la ora 21:30.

Reghecampf l-a deranjat pe Mihai Rotaru prin expunerea mediatică

Reghecampf a plecat de la Universitatea Craiova după doar un sezon. Mihai Rotaru i-a reproșat expunere mediatică exagerată.

„Noi l-am sprijinit pe Laurențiu în toată această perioadă. Nu este ușor să treci prin astfel de momente, o expunere mediatică puternică.

Nu este plăcut ca echipa să fie asociată și cu alte evenimente mediatice. Nu a contat în această decizie, dacă ar fi contat, despărțirea s-ar fi întâmplat mai demult. Laur nu a greșit cu nimic față de club în acestă poveste.

Nu mi-a plăcut ‘Fiță cu Adiță’, nu îmi plac astfel de lucruri, suntem împotrivă. Am concediat ofițerul de presă de la acel moment, îmi pare rău pentru el, dar nu vrem o astfel de expunere. Nu a fost grav, dar sunt lucruri pe care le-am dorit într-o altă abordare”, a declarat Mihai Rotaru.