Patrick Mouratoglou s-a lămurit cu nivelul la care e Simona Halep. Ce spune francezul după două săptămâni de antrenamente zilnice

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.04.2022, 22:26
Patrick Mouratoglou s-a lămurit cu nivelul la care e Simona Halep. Ce spune francezul după două săptămâni de antrenamente zilnice

Patrick Mouratoglou a tras primele concluzii după aproape două săptămâni de colaborare cu Simona Halep. Jucătoarea de 30 de ani din România s-a accidentat în timpul turneului de la Indian Wells și a ratat câteva turnee importante, cum ar fi cele de la Miami sau Charleston.

De asemenea, Halep nu a putut juca nici pentru România în duelul de Billie Jean King Cup contra Poloniei. Mai mult, ea ratează și turneul de la Stuttgart. Astfel, fostul lider WTA a căzut deja pe locul 21 în clasamentul mondial.

Patrick Mouratoglou a dezvăluit că Simona Halep progresează vizibil de la o zi la alta

Simona Halep a fost devansată în clasamentul live de Leylah Fernandez, iar acest lucru va fi confirmat oficial la începutul săptămânii viitoare. Mai mult, românca în vârstă de 30 de ani ar putea să ajungă chiar pe locul 22 în lume, în funcție de rezultatele pe care jucătoarele aflate în spatele său le vor obține la turneele de la Stuttgart sau Istanbul.

Simona Halep trage din greu la antrenamente pentru a opri această cădere din clasamentul mondial, cauzată în principal de accidentările repetate din ultimii doi ani. Mai mult, ea își dorește să revină chiar în Top 10 în scurt timp.

De altfel, acesta este obiectivul principal al colaborării cu Patrick Mouratoglou. Cei doi au anunțat acest parteneriat pe data de 7 aprilie, iar de atunci au lucrat din greu în fiecare zi la antrenamente pentru ca Simona să fie în formă maximă la revenirea în circuit. Ea va juca la turneul de la Madrid, care se va desfășura în perioada 26 aprilie – 8 mai.

Iar semnele sunt bune pentru Halep înaintea debutului acestui turneu, care este unul dintre favoritele sale. Patrick Mouratoglou a anunțat că ea face progrese vizibile de la o zi la alta și sunt șanse mari să se prezinte în formă foarte bună în capitala Spaniei.

Devine mai puternică de la o zi la alta”, a transmis antrenorul francez de origine greacă prin intermediul Instagram.

Simona Halep s-a impus de două ori la turneul de la Madrid, în 2016 și 2017. Această competiție reprezintă cea mai bună pregătire pentru al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros, de asemnea un turneu îndrăgit de Simona Halep.

Simona Halep a explicat cât de greu i-a fost să revină în circuit după precedenta accidentare

Sportiva din Constanța a vorbit recent și despre revenirea sa în circuitul WTA, de la începutul acestui an. Halep a explicat că i-a fost destul de greu să se prezinte la un nivel bun, din cauza încrederii reduse pe care o avea după accidentările repetate.

Încrederea mea a fost la cote extrem de reduse înainte de Australia. Apoi am făcut câteva meciuri bune, cu Jabeur la Dubai. Prima jucătoare de Top 10 pe care am înfruntat-o în acest an. Apoi am simțit că încrederea începe să crească și că sunt destul de OK acum. Dar am simțit și că am nevoie de mai multe ore pe teren, la antrenamente. Și că odată ce le am, mă voi simți probabil mai bine.

Nu cred că va mai domina cineva circuitul precum a făcut-o Serena. Simt că totul e posibil acum și mereu am spus asta, că oricine poate câștiga un turneu. Nu știi niciodată ce se va întâmpla. Top 10 e foarte deschis. Locul 1 este special, dar simt că un Grand Slam e mai mult de atât”, a spus Simona Halep pentru Tennis Majors.

Simona Halep, cea mai bună jucătoare din lume. Ce mare campioană a desemnat-o