Patronul Craiovei, intervenție în miez de noapte, după ce Rădoi le-a dat afară pe vedetele echipei, Ivan și Markovic!

George Drafta 13.11.2022, 09:03
Patronul Craiovei, intervenție în miez de noapte, după ce Rădoi le-a dat afară pe vedetele echipei, Ivan și Markovic!

Anunţul excluderii din lot a 4 dintre jucătorii importanţi ai celor de la Universitatea Craiova a suprins pe toată lumea. Mai ales în condiţiile în care Mirel Rădoi a fost foarte explicit în privinţa lor.

Antrenorul a explicat motivele pentru care i-a scos deocamdată din circuitul primei echipe pe Ivan, Markovic, Vînă şi Hanca. Iar măsura are şi girul patronului Mihai Rotaru. Care a ţinut să dezmintă zvonurile conform cărora antrenorii din trecut ai alb-albaştrilor erau cenzuraţi în privinţa unor astfel de decizii.

”Toți antrenorii care au fost la noi au avut libertatea. S-a creat o impresie falsă cu protejatul jucătorilor. A plecat de la Victor Pițurcă, care a spus-o la alibi, pentru a-și motiva despărțirea. La Craiova, sunt protejate principiile, nu sunt protejați jucătorii, antrenorii sau colegii din staff. Primul principiu este respectul și contra-respectul, care se vede prin modul în care acționează în cadrul grupului. E vorba despre principii. Noi vom fi apărătorii principiilor. Avem principii pe care le urmăm.

E un principiu să nu spăl rufele în public, dar Mirel a avut suportul clubului, cum au avut toți antrenorii, au decis tot ce înseamnă viața vestiarului. Echipa de fotbal o conduce Mirel Rădoi. Clubul l-am condus eu, acum se face o trecere de putere la Sorin Cârțu. Sorin Cârțu e și în acte administratorul clubului, el semnează, eu îl sprijin cum pot. Nu spăl rufele în public, nu discut punctual. Spun doar că îl sprijin pe Mirel Rădoi și sunt alături de el”, a asigurat Mihai Rotaru, într-o intervenţie la Digi Sport. 

Mirel Rădoi a fost extrem de dur cu cei care l-au dezamăgit
Mirel Rădoi a fost extrem de dur cu cei care l-au dezamăgit

Are pâinea şi cuţitul

Tot antrenorul va decide şi viitorul celor 4 în următoarea perioadă. Chiar dacă, doi dintre ei sunt fotbalişti ai căror cotă nu este deloc neglijabilă.

”Este o discuție care se va face cu Mirel Rădoi, noi ne vom mula după punctul lui de vedere. Nu este prima dată când un jucător este trimis la echipa a doua. Toate variantele sunt luate în calcul, plecarea e o variantă, să rămână la echipa a doua e o variantă, să fie împrumutați e o variantă, să muncească și să revină e o variantă.

Dacă își vor revizui atitudinea față de viață, nu de club, sunt convins că pot ajuta fotbalul românesc. Dincolo de respectul pe care l-am implementat la Universitatea Craiova, mai avem un principiu, de a ne sprijini reciproc. Ei au calitate, dar vrem ca ei să poată fi formați ca să reziste în viață și în alte medii, care nu-s prietenoase”, a încheiat finanţatorul grupării din Bănie.