Patronul lui Sepsi OSK are încredere în Cristiano Bergodi. Laszlo Dioszegi nu se teme că italianul va fi interzis pe banca tehnică

Robert Zanfir 20.01.2023, 17:02
Patronul lui Sepsi OSK are încredere în Cristiano Bergodi. Laszlo Dioszegi nu se teme că italianul va fi interzis pe banca tehnică

Laszlo Dioszegi nu crede că Cristiano Bergodi (58 de ani) va avea probleme cu licența de antrenor. Potrivit FRF, italianul nu ar avea voie să semneze contracte cu echipe din Liga 1, chiar dacă are licența UEFA Pro.

Și Sepsi este implicată în comedia licențelor de antrenor din Liga 1. Deși Cristiano Bergodi are peste 15 ani de prezență pe băncile echipelor românești, FRF susține că italianul nu ar avea dreptul să pregătească formații din Superliga. Covăsnenii revin pe terenul de joc cu un meci teribil. Sepsi joacă în Giulești, cu Rapid, o partidă cu greutate în lupta pentru locurile de playoff.

Laszlo Dioszegi are încredere în antrenorul lui Sepsi, Cristiano Bergodi

Imolese, Sassuolo, FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, Modena, Pescara, Brescia, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari și Universitatea Craiova sunt echipele antrenate de Cristiano Bergodi înaintea de a ajunge pe banca lui Sepsi.

Cu toată experiența adunată în carieră, italianul riscă să ajungă subiect în scandalul licențelor. FRF susține că tehnicianul nu a antrenat minimum trei ani în primele două eșaloane din Anglia, Spania, Italia, Franța, Germania sau Olanda, pentru a putea îndeplini criteriile din Liga 1.

„Domnul Bergodi a antrenat mai mulți ani în Italia, deține licența PRO și nu cred că se pune problema. E ultimul dintre antrenorii din România care ar putea să aibă probleme.

Eu am încredere 100% în domnul Bergodi, el a zis că n-are nevoie de niciun jucător. Nu are rost să aducem pe cineva doar să fie la număr. Există stabilitate în vestiar”, a declarat Laszlo Dioszegi, la Digi Sport, înaintea partidei cu Rapid.

Rapid – Sepsi, primul meci cu „greutate” din 2023

Cu 32 de puncte, Sepsi este pe locul 6 în Superliga, la doar doi pași de urmăritoare. Covăsnenii vor da piept cu Rapid, în runda 22 a campionatului. Cu 38 de puncte, Adi Mutu și compania nici nu concept un pas greșit în fața propriilor suporteri.

„Dacă facem un egal, ar fi un rezultat foarte bun, din punctul meu de vedere. Știm că mergem în infern, dar sper să fie un meci frumos pentru spectatori. Galeria Rapidului este alături de echipă din primul minut până în ultimul minut, e o galerie foarte frumoasă.

Îl respect pe domnul Șucu pentru ceea ce face, nu știu dacă o să ne întâlnim. Trebuie să ne rezumăm numai la fotbal, eu n-am nicio problemă cu dumnealui”, a mai spus Laszlo Dioszegi.

  • Rapid – Sepsi contează pentru runda 22 din Superliga și este programat vineri, 20 ianuarie, de la 20:00.
Urmăriți Playsport.ro și pe