Patru hadbaliste sunt date dispărute în Spania! Evenimente incredibile petrecute la Campionatul Mondial

Giosanu Catinca 10.12.2021, 19:05
Patru hadbaliste sunt date dispărute în Spania! Evenimente incredibile petrecute la Campionatul Mondial

În timp ce oficialii CIO se luptă să rezolve cazul jucătoarei de tenis Shuai Peng (35 de ani, locul 192 WTA), care a dispărut după ce l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier chinez, alte patru sportive au fost date dispărute în Spania.

Patru handbaliste de la Mondialele din Spania au dispărut

Patru handbaliste din naţionala Camerunului, aflate în cantonament în regiunea Valencia, cu ocazia Campionatului Mondial, au dispărut joi, transmite agenția de știri AFP. În ciuda celor întâmplate, autoritățile spaniole, care au făcut anunţul, au precizat că dispariţia sportivelor nu este îngrijorătoare. Poliția a relatat că handbalistele şi-au luat toate lucrurile în momentul în care au plecat, astfel că se pare că nu au fost forțate să meargă într-un anumit loc.

Poliţia spaniolă nu a făcut deocamdată publică identitatea celor patru sportive.

Camerun  – Angola, scor 35-24

Handbalistele care au dispărut joi trebuiau să evolueze într-un meci din cadrul Campionatului Mondial. Faptul că nu s-au prezentat la meci a avut repercursiuni.

Echipa Camerunului a fost învinsă joi de Angola, scor 35-24, într-un meci de clasare, cele două echipe neobţinând calificarea în grupele principale. Cele patru sportive dispărute nu s-au aflat pe foaia de joc la partida dispătată joi. Prin urmare, Federaţia cameruneză a depus plângere.

Între timp, Steve Simon, președintele WTA, a suspendat toate turneele din tenis programate în China în 2022.

Anunț suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, inclusiv Hong Kong. Cu conștiința împăcată, nu văd cum aș putea să le cer sportivilor noștri să concureze acolo când lui Shuai Peng nu i se permite să comunice liber și se pare că a fost presată să își contrazică acuzația de agresiune sexuală. Având în vedere starea actuală a lucrurilor, sunt, de asemenea, foarte îngrijorat de riscurile la care s-ar putea expune toți jucătorii și personalul nostru dacă am organiza evenimente în China în 2022.”, se arată într-un comunicat transmis de președintele WTA, Steve Simon.