Pe cine vede Mirel Rădoi selecționer al României: „În momentul în care am simțit asta, am făcut un pas în spate”

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.01.2023, 11:15
Pe cine vede Mirel Rădoi selecționer al României: „În momentul în care am simțit asta, am făcut un pas în spate”

Mirel Rădoi este de părere că ar trebui să i se dea în continuare credit lui Edi Iordănescu la naționala României. Fostul selecționer a explicat că este adeptul continuității pe banca tehnică și a dezvăluit că și el ar fi rămas la echipa națională pentru mai mult timp, doar că a simțit că nu s-a dorit acest lucru din partea FRF.

Mirel Rădoi îl susține în continuare pe Edi Iordănescu. Care sunt argumentele

Noul antrenor al saudiților de la Al-Tai a adus drept argument în teza continuității tocmai faptul că ultimii selecționeri ai României nu au reușit să facă mari performanțe. În viziunea lui, tocmai pentru că nu au avut destul timp la dispoziție pentru a-și implementa ideile.

„Eu nu cred (n.r. că trebuia să demisioneze Edi Iordănescu), pentru că sunt adeptul continuităţii. În momentul în care am simţit că nu se doreşte acea continuitate, am preferat să fac un pas înapoi. Din punctul meu de vedere, nu.

Pentru că, aşa cum am mai spus, nu avem o valoare foarte, foarte ridicată şi trebuie să avem răbdare cu cine vrea să lucreze, pentru că numai în timp poate realiza performanţe.

Noi, care am fost acolo în ultimii 8-12 ani, nu am reuşit şi atunci nu ştiu de ce ar putea cineva într-un an-doi ani de zile să se poată califica la un Campionat European sau Mondial, după ce noi nu am făcut asta 7-8-10 ani de zile”, a spus Mirel Rădoi în aeroport, înainte de plecarea spre Arabia Saudită.

Prima problemă cu care se va confrunta fostul selecționer după plecarea în Arabia Saudită

Înțelegerea cu saudiții de la Al-Tai îi aduce lui Mirel Rădoi un mare plus pe plan financiar, întrucât va avea un salariu de 1.2 milioane de dolari pe an, dar, în același timp, fostul selecționer al României va avea parte și de unele neplăceri pe plan personal. Cea mai mare problemă cu care se va confrunta antrenorul de 41 de ani este reprezentată de faptul că, cel puțin pentru moment, nu va fi urmat de familia sa în Arabia Saudită.

Soția sa Viviana a decis să rămână momentan la București, alături de cele două fete ale cuplului, Ingrid și Katie. Decizia este bazată pe argumente ce țin de eventuale probleme de adaptare pe care cele două ar urma să le aibă odată cu trecerea bruscă la o altă cultură. Mai ales că ele au început deja să meargă la școală. Cei doi soți mai au un băiat, în vârstă de 20 de ani, Denis, care, asemenea tatălui său, practică fotbalul. În cazul său, în mod evident, nu ar mai exista discuția legată de probleme de adaptare.

Fetele sunt la școală, nu le poți scoate prea ușor din mediul lor. Nu le poți muta cu una cu două într-o țară străină, mai ales una care nu este în Uniunea Europeană. La arabi condițiile sunt total diferite de aici. Mirel a discutat mult cu soția înainte să accepte oferta de la Al-Tai și au ajuns la concluzia ca momentan, până la terminarea anului școlar, Viviana și cei trei copii să rămână în București. Sigur, nu este o decizie ușoară, Mirel și-a luat peste tot familia cu el, dar acum copiii sunt deja mari și trebuie să aibă liniște și stabilitate”, au declarat surse apropiate antrenorului, pentru playsport.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe