Pe clasamentele de acum, România e în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor Euro! Cum arată un traseu monstruos în Germania și care ar fi cea mai simplă variantă

Alex Matei 19.11.2023, 02:08
Pe clasamentele de acum, România e în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor Euro! Cum arată un traseu monstruos în Germania și care ar fi cea mai simplă variantă

România a obținut matematic accesul pe tabloul Euro 2024 și acum poate începe să-și facă planuri pentru turneul final din Germania.

Conform structurii clasamentelor din acest moment, naționala „încălzește” bilele pentru o poziție în urna a doua la tragerea la sorți de la Hamburg. Evenimentul va avea loc pe 2 decembrie, adică la fix două săptămâni distanță de ziua victoriei decisive în fața Israelului. Pentru a-și consolida poziția printre alte „bile” cu greutate, România trebuie să nu piardă contra Elveției, marți, pe Arena Națională, în finala grupei pe care acum o conduce cu un avans de două puncte, 19 față de 17.

Clasamentul grupei de calificare

La această oră, în prima urmă sunt țara gazdă, Germania, alături de Portugalia, Franța, Anglia, Austria și Spania. Singura varianta accesibilă din această selecție stelară este Austria. Dacă ar rămâne în urma a doua, România ar evita alți adversari de calibru: Belgia, Danemarca și Turcia. Tot aici mai sunt Ungaria și Albania. Și în urma a 3-a sunt nume grele, cele mai importante: Italia, Olanda, Croația și Serbia. Pe calculele de astăzi, lor li se adaugă Scoția și Slovenia. În urna a 4-a sunt cele 3 câștigătoare de playoff Nations League, așadar naționale necunoscute acum, precum și Slovacia, Cehia și Elveția.

O grupă teribilă pentru România ar fi

Anglia / Franța / Spania
România
Italia
Elveția

…în timp ce una a supraviețuirii le-ar include pe:

Austria
România
Slovenia
Slovacia

Din Nations League, inclusiv Israelul mai are șanse de calificare. Meciurile decisive ale playoff-ului se dispută în luna martie a anului viitor.

Urmăriți Playsport.ro și pe