Pe loc, comanda! Moruțan și Cicâldău au primit ordine noi de la antrenorul lui Galatasaray. Ce au stabilit părțile implicate

Olteanu Ștefan 01.07.2022, 00:01
Pe loc, comanda! Moruțan și Cicâldău au primit ordine noi de la antrenorul lui Galatasaray. Ce au stabilit părțile implicate

Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău au șanse mari să continue la Galatasaray și în sezonul următor, iar cei doi fotbaliști români au primit ordine noi de la antrenorul Okan Buruk. Tot ce trebuie să facă este să îi câștige încrederea acestuia în perioada de pregătire.

Victor Becali, noi detalii despre viitorul românilor Moruțan și Cicâldău la Galatasaray. Au primit noi ordine din partea antrenorului

Cu puține minute adunate în finalul sezonului 2021 – 2022, românii Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău erau nesiguri cu privire la viitorul lor la Galatasaray Istanbul, dar se pare că antrenorul formației Cim Bom nu este dispus să renunțe așa ușor la ei și le-a trasat noi ordine.

Impresarul Victor Becali susține că Okan Buruk, noul tehnician al lui Galatasaray, își dorește să îi vadă la treabă pe Moruțan și Cicâldău în cantonamentul de pregătire din pre-sezon, apoi va lua o decizie în privința acestora.

(n.r – despre Moruțan și Cicâldău) Antrenorul vrea să-i vadă. Nu ia o decizie deocamdată. Da, e perioadă de pregătire, antrenor nou, chiar dacă el îi știe ca jucători. Când îi antrenezi este altceva”, a spus Victor Becali, la Digi Sport.

Okan Buruk a fost numit în funcție la Galatasaray pe 23 iunie și încă nu a apucat să debuteze pe banca tehnică a echipei. În luna iulie, formația Cim Bom are programate nu mai puțin de 6 meciuri amicale:

  • 9 iulie, Sturm Graz (Austria) – Galatasaray, ora 20:30
  • 13 iulie, Mol Fehervar (Ungaria) – Galatasaray, ora 20:00
  • 16 iulie, Galatasaray – Paks (Ungaria), ora 15:00
  • 16 iulie, Galatasaray – Sigma Olomuc (Cehia), ora 20:00
  • 19 iulie, Galatasaray Pardubice (Cehia), ora 20:00
  • 27 iulie, Salernitana (Italia) – Galatasaray, ora 15:00

Moruțan și Cicâldău au costat-o pe Galatasaray aproape 10.000.000 de euro. Cei doi români au cifre similare în primul sezon

În vara anului 2021, când se afla sub comanda lui Fatih Terim, Galatasaray a spart banca pentru a-i transfera pe cei doi români. Alex Cicâldău a sosit primul la Istanbul, în iulie, când Universitatea Craiova a încasat 6.500.000 de euro în schimbul său. La doar o lună distanță, Cicâldău a fost urmat și de Moruțan. În schimbul acestuia din urmă, FCSB a încasat 4.100.000 de euro.

Cei doi au avut un start promițător în tricoul echipei, însă ulterior, după plecarea lui Terim, ambii au avut parte de o decădere bruscă.

În sezonul 2021-2022, Cicâldău și Moruțan au avut cifre similare. În 42 de meciuri, Cicâldău a marcat 4 goluri și a oferit 4 pase decisive. În schimb, Moruțan, în 40 de meciuri, a marcat 5 goluri și a oferit 4 pase decisive.

Alexandru Cicâldău este al 4-lea cel mai bine evaluat fotbalist din lotul lui Galatasaray, cu o cotă de 7.500.000 de euro, conform Transfermarkt.

De partea cealaltă, cu o cotă de 3.500.000 de euro, Olimpiu Moruțan nu prinde topul celor mai bine 10 cotați jucători de la Galatasaray.

Referitor la înțelegerile pe care le-au semnat, ambii mai sunt legați de Galatasaray până la data de 30 iunie 2026.

În cazul în care noul antrenor al lui Galatasaray va decide să nu se bazeze pe Olimpiu Moruțan, el are deja pregătită o nouă destinație. Românul are ofertă din eșalonul secund.

Urmăriți Playsport.ro și pe