Pe urmele lui Erling Haaland. Puștiul-minune dorit de Real Madrid, Barcelona și PSG a doborât un record vechi de 106 ani și s-a bucurat în stilul starului de la Manchester City

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.10.2022, 13:45
Pe urmele lui Erling Haaland. Puștiul-minune dorit de Real Madrid, Barcelona și PSG a doborât un record vechi de 106 ani și s-a bucurat în stilul starului de la Manchester City

Atacantul brazilian Endrick, în vârstă de doar 16 ani, care este dorit de Real Madrid, Barcelona și PSG, a intrat deja în istoria lui Palmeiras, unul dintre cele mai importante cluburi din țara sa natală. El a marcat primul său gol din cariera de fotbalist profesionist, în meciul câștigat de echipa sa în campionat cu scorul de 3-1 în fața celor de la Athletico Paranaense, și a devenit astfel cel mai tânăr marcator din istoria lui Palmeiras, la 16 ani și trei luni.

Endrick, jucător disputat de Real Madrid, Barcelona și PSG, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria lui Palmeiras

Precedentul record data de aproape 106 ani, mai exact de pe data de 3 decembrie 1916. După acest moment cu totul și cu totul special, Endrick a sărbătorit în stilul făcut celebru de Erling Haaland, respectiv prin ducerea unei mâini la ureche și întinderea celeilalte, cu un deget ridicat.

La finalul meciului, Endrick a părut copleșit de însemnătatea acestui moment. Totuși, el nu a fost luat de val și a admis că încă mai are mult de muncă, motiv pentru care a cerut sprijinul celor din jurul său.

„Este inexplicabil ce face Dumnezeu în viața mea. Nu cred că sunt foarte bun deocamdată, trebuie să mă antrenez din greu, am multe lucruri de îmbunătățit. Vreau ca oamenii să aibă încredere în mine”, a spus „puștiul-minune” la finalul partidei, înainte de a se bucura alături de fani după acest moment de necrezut din cariera sa.

Se pare că madrilenii ar fi în pole-position momentan

Endrick a semnat în vara acestui an primul său contract de profesionist, cu Palmeiras, până în vara anului 2025. Până în prezent, atacantul a jucat patru meciuri pentru echipa mare a „verzilor”. La doar 16 ani, el are deja o clauză de reziliere astronomică, în valoare de 60 de milioane de euro.

Aceasta are însă șanse mari să fie activată în curând de unul dintre cluburile de top din Europa. Până în prezent, s-a vorbit cel mai mult de un interes din partea celor de la Real Madrid, Barcelona și Paris Saint-Germain. Madrilenii ar încerca astfel să dea o nouă lovitură, pe modelul Vinicius Junior sau Rodrygo Goes. Se pare că gruparea din capitala Spaniei s-ar afla în pole-position pentru acest transfer, după cum a informat Marca în cursul zilei de marți.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe