Pedepse dure pentru FCSB după eșecul cu Sepsi Sf. Gheorghe. Thomas Neubert, out pentru o lună

Sorin Chiriac / 26.04.2021, 19:51
Pedepse dure pentru FCSB după eșecul cu Sepsi Sf. Gheorghe. Thomas Neubert, out pentru o lună

Meciul FCSB 1-2 Sepsi s-a încheiat cu un mic conflict între cele două tabere. La o zi distanță au venit și pedepsele oficiale. Thomas Neubert a ieșit cel mai șifonat după ce Comisia de Disciplină a anunțat sancțiunile. Preparatorul fizic al roș-albaștrilor a fost suspendat pentru o lună, din cauza protestelor repetate la adresa arbitrilor și pentru că a părăsit spațiul tehnic. În acest context, Neubert nu va mai putea sta pe banca FCSB-ului până la finalul sezonului.

Pedepse dure pentru FCSB după eșecul cu Sepsi Sf. Gheorghe. Thomas Neubert, out pentru o lună

Finalul jocului dintre FCSB și Sepsi a fost unul foarte încins. Moruțan și Crețu au fost jucătorii care și-au exprimat nemulțumirile cel mai vehement. De asemenea, Vali Crețu a văzut și cartonașul roșu imediat după fluierul final, pentru că i-a cerut socoteală lui Octavian Șovre. În ceea ce privește staff-ul tehnic, Thomas Neubert a protestat, în timpul jocului, la mai multe decizii luate de brigada de arbitri.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a analizat incidentele din cadrul partidei și a pedepsit dur echipa FCSB. Cel mai șifonat a ieșit Thomas Neubert, care s-a ales cu o suspendare de o lună, adică până la finalul sezonului. Preparatorul fizic al roș-albaștrilor a primit și o amendă de 720 de lei, fiind sancționat în baza articolului 53.1 și 53.2 din Regulamentul Disciplinar.
Mai exact, Neubert a fost acuzat pentru protestele repetate de pe banca de rezerve și pentru faptul că a părăsit spațiul tehnic.

Decizia cu privire la eliminarea lui Vali Crețu a fost amânată

În minutul 74 al întâlnirii de duminică seară, Colțescu a dictat 11 metri după un presupus fault al lui Nczuly la Tănase. Decizia a fost întoarsă de asistentul Octavian Șovre, iar ulterior Colțescu i-a arătat cartonașul galben lui Tănase pentru simulare.
Imediat după fluierul final, Crețu s-a dus la Șovre să îi ceară socoteală pentru că a întors decizia. În urma protestelor, Valentin Crețu a văzut cartonașul roșu.
Comisia de Disciplină a FRF a decis să îl citeze pe fotbalistul roș-albaștrilor pentru ziua de 28 aprilie, când urmează să fie luată o decizie finală cu privire la sancțiunea care se impunea la faza respectivă.

Valentin Crețu nu a aflat încă dacă va fi suspendat sau nu pentru etapa viitoare
Valentin Crețu nu a aflat încă dacă va fi suspendat sau nu pentru etapa viitoare

Explicațiile lui Crețu

La interviul de după FCSB 1-2 Sepsi, Valentin Crețu a explicat care a fost discuția dintre el și asistentul Octavian Șovre:

I-am zis doar: > Ei sunt deștepți și noi suntem proști. Eu m-am dus frumos, civilizat, să vorbesc. Șovre mi-a spus: >. >. A strigat: > (n.r. Sebastian Colțescu – centralul partidei). Apoi, am luat roșu, nu știu ce i-a zis. Eu ce fac? Ce puteam să-i zic arbitrului? Am stat cu mâinile la spate. I-am zis cum a putut să vadă de pe partea cealaltă și mi-a dat roșu direct”, a spus Crețu la finalul jocului.

FCSB a mai suferit o pierdere grea în duelul cu Sepsi. Un titular s-a accidentat și medicii lui Gigi Becali au dat verdictul.