Pele a fost internat la terapie intensivă. Probleme de sănătate majore pentru legenda fotbalului

Autor: Simion Andrei / 18.09.2021, 09:03
Pele a fost internat la terapie intensivă. Probleme de sănătate majore pentru legenda fotbalului

Problemele de sănătate continuă pentru Pele, unul dintre jucătorii-emblemă ai fotbalului mondial.

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento – Pele – a fost transferat în cursul serii de vineri la terapie intensivă. Fostul fotbalist a acuzat unele probleme respiratorii. Anunțul a fost făcut de reprezentanții spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, scrie AFP. Pele va împlini luna viitoare 81 de ani.

După problemele semnalate, el a fost transferat la terapie intensivă ca măsură de prevenţie. După ce a fost stabilizat, a fost plasat sub îngrijire medicală.

Pele s-a întors la spital după doar două zile

Evenimentul survine la aproape două zile după ce Pele părăsise secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paulo. Acesta se recupera după extirparea unei tumori „suspecte” la colon, conform buletinului medical al spitalului publicat marţi.

„Pacientul Edson Arantes do Nascimento se aflată într-o stare clinică bună şi a părăsit unitatea de terapie intensivă. El se va recupera într-un salon”, preciza atunci spitalul în care triplul campion mondial s-a internat pe 31 august.

„Sunt mai fericit în fiecare zi, gata să joc 90 de minute, plus prelungiri. Ne vom revedea în curând”, scria la scurt timp „Regele” Pele pe contul său de Instagram, mulţumindu-le fanilor pentru „miile de mesaje afectuoase” primite după spitalizarea sa.

Acest mesaj a fost însoţit de o fotografie în care Pele apărea zâmbitor, cu ambii pumni ridicaţi, chiar dacă octogenarul părea obosit, cu ochii grei.

Luni seara, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, indicase că tatăl său este „pregătit să părăsească terapia intensivă şi să plece acasă în curând”.

Pele a fost operat pentru o tumoră la colon

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră „suspectă” la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

El a fost internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri.

Tags: