Peluza Sud Dinamo nu intră la meciul cu Rapid și cere FRF și LPF să suspende campionatul

Bădulescu Silvian / 20.10.2021, 22:48
Peluza Sud Dinamo nu intră la meciul cu Rapid și cere FRF și LPF să suspende campionatul

Ultimele decizii ale Guvernului nu sunt pe placul tuturor. Galeriile de fotbal au început să boicoteze meciurile de fotbal ale favoriților. Acest lucru vine ca răspuns la decizia celor aflați la putere de a permite accesul pe stadion doar celor ce prezintă certificate verde.

„Trăim clipe grele, cu adevărat grele”

Sfârșitul de săptămână programează derby-ul dintre Dinamo București și Rapid București. Această partidă va fi primul meci oficial dintre cele două echipe din 2015.  Se pare că Peluza Sud Dinamo, precum și galeria Rapidului nu vor fi prezente la partida de sâmbătă. În ceea ce privește Peluza Cătălin Hîldan, aceștia nu au emis momentan niciun comunicat referitor la prezență pentru meci. În Peluza Sud Dinamo s-a luat deja o hotărâre. Aceasta a fost prezentată sub forma unei postări pe pagina de Facebook „Suntem Ultras Dinamo”.
„Dăm nas în nas cu boala și cu moartea la fiecare apel amical, pe fiecare canal de comunicare, iar cei mai ghinioniști o pățesc pe propria piele și în propria familie. Dincolo de evidenta situație medicală, am ajuns să trăim asta și pentru că suntem conduși de oameni incompetenți și de formațiuni politice interesate doar de a capitaliza politic și de a întreține un circuit al banilor care să-i hrănească”.

„Numai interese”

În aceeași notă, comunicatul continuă cu nemulțumirile celor de la Peluza Sud față de oamenii aflați la conducere, cu putere decizională. Astăzi, 20 octombrie 2021, în București a fost depistată o rată de 16,51 la mia de locuitori. România se află pe ultimele locuri ale procentajului de vaccinare din Uniunea Europeană, la „grea luptă” cu vecinii noștri din sud, bulgarii.
„Sigur că am contribuit și noi, suntem un popor conspiraționist și căpos, așa cum ne-ați învățat să fim de când ne știm. Am copilărit și crescut cu combinațiile voastre. Pe parcurs, le-am tolerat, că le mai făceam și noi și era bine așa. Oricum nu vă interesa de noi. A venit momentul să realizați situația în care ne aflăm și să rezolvați mizeria la care ați contribuit decisiv. Ne deranjați dincolo de vremelnicele condiții de acces pe stadion sau de regulile care apar sau dispar peste noapte în legătură cu modul nostru de viață. Ne deranjați pentru că din cauza incompetenței și a iresponsabilității de care dați dovadă, contribuiți la moartea celor dragi nouă”.

„FRF & LPF, luați în calcul întreruperea campionatului”

În deznodământul comunicatului, apar cereri la adresa partidelor politice, a mass-mediei, precum și a organizațiilor de conducere a fotbalului românesc.
„Dată fiind situația, mai bine vă gândiți voi decât să vă cerem noi:

1. Partidele politice – indiferent de culoarea politică și de interesele pe care le aveți și pe care le deserviți, înțelegeți catrastrofa umanitară pe care o trăim și acționați, că e timp după aia să ne prostiți cu ce mai vreți voi. După ce nu mai murim.

2. Mass Media & New Media – indiferent de afinitatea politico-editorială și de propriile interese, tratați situația medicală cu maximă exigență informațională. Lăsați fonfleurile bazate pe clickbait, fake news, articole tendențioase și emisiuni propagandistice. Ajunge!

3. FRF & LPF – luați în calcul întreruperea campionatului până la garantarea sănătății suporterilor și a unui mod coerent de acces pe arenele sportive. Avem timp de fotbal după ce nu mai murim. Nu vom intra la meciul cu Rapid” a fost comunicatul celor de la Ultras Dinamo.