Penalty controversat primit de FCSB la meciul cu CS Mioveni. A fost sau nu fault la Keșeru? „S-a aruncat pe picioarele mele”

Olteanu Ștefan / 16.10.2021, 22:52

FCSB a deschis scorul în meciul cu CS Mioveni în urma unui penalty controversat acordat de Marcel Bîrsan. De menționat este faptul că până la acea fază, roș-albaștrii nu au reușit să pună foarte mare pericol la poarta lui Iustin Popescu. Asta în ciuda faptului că oaspeții au început repriza secundă în inferioritate numerică.

Penalty controversat primit de FCSB, din care Florin Tănase a deschis scorul cu CS Mioveni

Partida dintre FCSB și CS Mioveni a fost una extrem de încinsă, iar roș-albaștrii au deschis scorul dintr-un penalty controversat. Asta după ce jucătorii s-au chinuit o bună parte din meci pe un teren aproape impracticabil, iar cei de la CS Mioveni au jucat și în inferioritate numerică din startul reprizei secunde. Buziuc a văzut două galbene în decurs de 15 minute și a fost eliminat în finalul primei părți.
Însă cel mai controversat moment al partidei a venit în minutul 55, când Scarlatache a intrat prin alunecare în careu și l-a doborât pe Claudiu Keșeru. În ciuda faptului că fundașul a atins mai întâi mingea, Marcel Bîrsan a indicat lovitură de la 11 metri. Oaspeții și-au manifestat nemulțumirea, însă nu au mai putut întoarce decizia arbitrului.

Penalty-ul obținut de Claudiu Keșeru cu CS Mioveni
Penalty-ul obținut de Claudiu Keșeru cu CS Mioveni. Sursă foto: TV Digi Sport.

Florin Tănase a deschis scorul din penalty, iar ulterior partida s-a dezechilibrat total. FCSB s-a impus cu 3-0.

FCSB, fără sponsor! Pierdere uriașă pentru Gigi Becali.

Primele reacții după penalty-ul obținut de Keșeru. „Nu a fost penalty!”

Aflați în studioul Digi Sport, Helmut Duckadam și Ilie Dumitrescu au căzut de acord în privința penalty-ului. Ambii au spus că nu a fost fault.

Nu a fost nimic. Keșeru nu are nicio treabă cu mingea. Scarlatache lovește mingea, Keșeru se împiedică în picioarele lui Scarlatache”, Helmut Duckadam.

De aceeași părere a fost și Ilie Dumitrescu:

Am tot văzut faza asta. Scarlatache respinge mingea în corner și adversarul e în spate. Deci nicio legatură cu Keșeru. E foarte greu de explicat cum a luat decizia arbitrul. Nu ai cum să faci fault când adversarul e în spatele tău, e singura explicație”, Ilie Dumitrescu.

De asemenea, la interviurile de după meci, Scarlatache și-a argumentat și el părerea cu privire la penalty-ul respectiv. Fundașul lui CS Mioveni e convins că nu l-a faultat pe Keșeru:

Nu a fost nevoie să revăd faza. Am simțit în timpul meciului ca nu a fost penalty. Am lovit mingea, se vede pe reluări. El practic s-a aruncat peste picioarele mele. Ce puteam să fac eu? Prea ușor s-a acordat”, a spus Scarlatache, la Digi Sport.