Pep Guardiola: „Campioană este Liverpool”. Ce spune despre înfruntarea cu Chelsea, din finala Ligii Campionilor

Marian Cărăvan / 10.05.2021, 20:13
Pep Guardiola: „Campioană este Liverpool”. Ce spune despre înfruntarea cu Chelsea, din finala Ligii Campionilor

Manchester City și Chelsea au făcut o repetiție pentru finala Champions League, de pe 29 mai. Cele două formații s-au întâlnit în Premier League, Chelsea impunându-se pe terenul lui City, scor 2-1. Eșecul nu pare să-l îngrijoreze pe antrenorul „cetățenilor”, Pep Guardiola. Ce spune despre înfruntarea cu Chelsea, din finala Ligii Campionilor.

Pep Guardiola, după eșecul în fața lui Chelsea

Manchester City este cu titlul de Premier League în buzunar. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, „cetățenii” au un avans de zece puncte față de cea de-a doua clasată, însă Guardiola spune că nu e totul decis. Dacă pentru meciurile de campionat încă stă în gardă, în schimb Pep Guardiola nu-și face griji în privința finalei UEFA Champions League. Adversara din finala competiției tocmai a triumfat în Premier League, pe terenul lui City, cu 2-1.

Acum Cupa FA și Cupa Carabao s-au încheiat, trebuie să ne concentrăm pe câștigarea Premier League. Încă trebuie să obținem punctele – când vom obține punctele, vom fi campioni. Până atunci, campioana este Liverpool. Totuși, nu suntem încă. De acum o lună sau două, oamenii au spus că s-a terminat. Nu, a trebuit să câştigăm în câteva deplasări dificile, cum ar fi la Leicester, Aston Villa sau Crystal Palace, ne-am făcut treaba. Suntem în această postură și vom încerca, în următoarele trei jocuri pe care le avem, să câștigăm Premier League. După, depinde de ziua în care se va întâmpla, ne vom pregăti pentru finala Ligii Campionilor.”, a fost mesajul lui Guardiola pentru Chelsea, potrivit manchestereveningnews.co.uk.

De partea cealaltă, Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, își păstrează și el optimismul în privința finalei de pe 29 mai.

Știm foarte bine că, dacă joci o finală, este foarte specială și lupți pentru fiecare minge. Dar ne dă o adevărată speranţă că putem repeta scenariul pe 29 mai.Vom merge mai departe și vom încerca să ne concentrăm, iar când vom ajunge la Istanbul (n.r. – deocamdată nu e sigur dacă finala se va mai disputa acolo), va trebui clar să câştigăm. Cel mai bun mod de a câștiga o finală este să fii plin de încredere”, a declarat Thomas Tuchel.

În Premier League, City e lider, cu 80 de puncte. Chelsea ocupă poziția a treia, cu 64 de puncte.

Finala Ligii Campionilor se muta de la Istanbul la Londra? Ce spune Pep Guardiola despre infruntarea cu Chelsea
Finala Ligii Campionilor se muta de la Istanbul la Londra? Ce spune Pep Guardiola despre infruntarea cu Chelsea

Finala UEFA Champions League, la Londra?

Inițial, pe 29 mai, Stadionul Olimpic Ataturk era anunțat ca gazdă a finalei UEFA Champions League din acest an. Însă Guvernul Marii Britanii a aruncat în aer finala, după deciziile din această săptămână. Aceasta, pe fondul creșterii alarmante a cazurile de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul Turciei.

Concret, orice persoană care se întoarce din Turcia este obligată să intre în carantină într-un hotel impus de guvernul britanic, iar costurile se ridică la 1750 de lire sterline. Nu doar fanii care voiau să-și vadă pe viu favoriții la finala de la Istanbul, ci și delegațiile celor două echipe erau obligate să intre în carantină la întoarcerea pe teritoriul Marii Britanii.

Prin urmare, nu va dura mult până la luarea unei decizii în privința locului unde se va disputa finala care va opune două echipe din Anglia.

Guvernul Regatului Unit a propus mutarea finalei Ligii Campionilor de la Istanbul la Londra. O decizie cu privire la locul de desfășurare este așteptată până marți. Conform football.london, stadionul Wembley este deja rezervat pentru data de 29 mai, data finalei UEFA Champions League.

Prime mari pentru câștigarea trofeului

Dacă vor câștiga trofeul, fotbaliștii lui Chelsea se vor alege cu o primă totală de 10 milioane de lire sterline, aproximativ 11,5 milioane de euro. În schimb, bonusul financiar cu care vor fi recompensați „cetățenii” în cazul triumfului din Champions League este mult mai mare. Elevii lui Pep Guardiola vor împărți 17,2 milioane de euro.

Finala Champions League se mută de la Istanbul la Londra. Cel puțin asta este propunerea Guvernului Marii Britanii, anunță Sky Sports.