Pep Guardiola nu s-a putut abține! Și-a certat pentru prima dată un jucător în fața presei: „Sunt supărat, știe bine! Nu trebuie să vorbesc cu el!” Ce superstar l-a enervat

Olteanu Ștefan / 08.03.2022, 21:28
Pep Guardiola nu s-a putut abține! Și-a certat pentru prima dată un jucător în fața presei: „Sunt supărat, știe bine! Nu trebuie să vorbesc cu el!” Ce superstar l-a enervat

În cadrul ultimei conferințe de presă, Pep Guardiola nu s-a putut abține și și-a criticat public unul dintre jucători. Este vorba despre Kyle Walker (31 de ani), care își ispășește în continuare suspendarea de trei etape primită în UEFA Champions League.

„Un lucru stupid! Își merită suspendarea!”. Pep Guardiola nu s-a putut abține și l-a certat pe Kyle Walker

În ciuda faptului că echipa sa e deja cu un pas în sferturile UEFA Champions League, Pep Guardiola nu s-a putut abține la conferința de presă premergătoare returului Manchester City – Sporting și l-a criticat pe Kyle Walker.
Fundașul dreapta nu a fost disponibil nici în partida tur, când „cetățenii” s-au impus la Lisabona, scor 5-0. Walker are de ispășit o suspendare de trei etape, după ce în ultimul duel din grupă, cu Leipzig, l-a faultat dur pe Andre Silva și a primit direct cartonașul roșu.
În urma intrării dure pe care a avut-o, UEFA a decis să îl suspende trei etape. Manchester City a făcut apel la decizia forului continental, însă acesta a fost respins. Astfel, Kyle Walker nu va putea evolua nici în returul cu Sporting și nici în manșa tur din sferturile de finală.
Pep Guardiola spune că fotbalistul său a fost suspendat corect și nu s-a ferit să îl critice public:

Când un jucător face un asemenea lucru stupid, merită să fie suspendat trei etape. Nu pot să fiu prea înțelegător cu Kyle într-o astfel de situație. Încă sunt foarte supărat. Nu e obligatoriu să discut cu el, știe depsre ce e vorba. Kyle este un jucător foarte important pentru noi, ați văzut ce meci a făcut contra lui United?

Dar contra lui Leipzig eram deja calificați, trecuseră 80 de minute și să faci așa ceva? Merită suspendarea de trei etape. Clubul a făcut apel, dar nu am fost de acord. Apelul a fost necesar pentru că în alte cazuri similiare sancțiunea a fost de două meciuri, dar el a meritat cele trei meciuri. Să sperăm că va învăța din asta”, a declarat Pep Guardiola, potrivit Manchester Evening News.

Ce spune Guardiola despre returul cu Sporting. „Vreau să câștigăm meciul, acesta e obiectivul”

Pe 15 februarie, Manchester City a început furibund duelul de la Lisabona și la pauză conducea deja cu 4-0. În repriza secundă, „cetățenii” au mai punctat o dată și scorul final al confruntării cu Sporting a fost 5-0 în favoarea echipei antrenate de Pep Guardiola.
Deși se poate spune că e deja calificată în sferturi, Manchester Ciry nu are voie să facă un pas greșit în meciul de miercuri seară. Guardiola și-a avertizat jucătorii și a spus că vrea o nouă victorie:

Îmi doresc ca echipa să câștige cu Sporting, miercuri. Ăsta este obiectivul. În mod normal, când spui Portugalia spui Porto și Benfica. Sporting a avut în urmă cu câțiva ani probleme mari. Dar oameni noi schimbă clubul acum. Au un manager excelent și sunt campioni. În tur am reușit să marcăm repede mai multe goluri, se întâmplă uneori. Și după e ușor să putem controla jocul, iar rezultatul final e bun. Dar am foarte mult respect pentru munca pe care o fac cei de la Sporting”, a mai declarat Pep Guardiola.

Manchester City – Sporting Lisabona se joacă miercuri seară, de la ora 22:00.

Manchester City vrea un nou transfer de 5 stele! Guardiola a făcut anunțul în direct: „Clubul va încerca”.