Performanța a năucit-o pe Emma Răducanu. După ce a câștigat US Open, anunță că ia o pauză de la tenis

Bădulescu Silvian / 18.11.2021, 10:00
Performanța a năucit-o pe Emma Răducanu. După ce a câștigat US Open, anunță că ia o pauză de la tenis

Emma Răducanu este una dintre revelațiile tenisului mondial din 2021. Tânăra de 19 ani a reușit să cucerească turneul de la U.S. Open, după ce a venit din calificări.

Expunere pe plan social

Statutul social al acesteia s-a schimbat ireversibil după cucerirea trofeului suprem din Statele Unite ale Americii. Ea a ieșit din anonimat și a devenit una dintre cele mai cunoscute figuri ale tenisului feminin. Locul 20 WTA în acest moment, ea n-a putut să repete succesul din America în lunile următoare. Nu a mai cucerit niciun trofeu, deși a participat la competițiile de la Indian Wells, Cluj-Napoca sau Linz.

S-a vorbit intens despre o finală la Transylvanian Open, între Emma Răducanu, jucătoare cu origini românești, și Simona Halep, fostul număr 1 mondial. Totuși, tânăra jucătoare a dezamăgit și a fost eliminată în sferturile competiției.

Tot ceea ce mi s-a întâmplat în acest sezon a fost o mare surpriză pentru mine. Știu că sunt mulț oameni care se uită la ceea ce fac sau nu fac, dar sunt conștientă că tot ce trebuie să fac este să rămân concentrată și să mă îmbrățișez pentru a avea încredere în oameni” a spus aceasta.

Presiunea suplimentară și interesul mediatic este ceva cu care Răducanu trebuie să înceapă să se obișnuiască.

„Am nevoie să mă deconectez de tenis”

Aceasta a explicat că are nevoie de o perioadă de pauză, departe de tenis. Consideră că o vacanță e binevenită, după un sezon lung, în urma căruia a devenit una dintre elementele de atracție în tenisul mondial.

„Părinții mei mă vor ajuta cu siguranță să fac acest lucru, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, iar ei au o influență bună asupra mea. Nu am mai fost în vacanță de șapte ani, ultima dată a fost un weekend în Elveția cu părinții mei, acum vreau să fac ceva asemănător” a explicat ea.

Totodată, aceasta a subliniat că timpul pe care plănuiește să-l petreacă în afara terenului de tenis va avea un impact pozitiv mental pentru sezonul 2022.

Am nevoie să mă deconectez de tenis pentru câteva zile și vreau să fiu pregătită mental pentru sezonul următor. Sunt foarte înfometată de succes și îmi doresc să câștig și să mă descurc bine. Sunt încântată să lucrez cu el (n.r. Torben Beltz), cred că vom face o treabă grozavă împreună. Îmi va aduce experiența lui și tot ceea ce a făcut cu Angie a fost fantastic, a fost fundamental pentru a o ajuta să câștige și să obțină succese, este o persoană pozitivă și foarte drăguță”.

Ultimul turneu la care a participat Emma Răducanu a fost Linz Open, unde a fost eliminată în faza optimilor de finală.