Perla Craiovei a ajuns să semneze cu o nou-promovată. Echipă nouă pentru Cristian Bărbuț

George Drafta 04.01.2023, 01:17
Perla Craiovei a ajuns să semneze cu o nou-promovată. Echipă nouă pentru Cristian Bărbuț

Cristi Bărbuţ este primul transfer din această iarnă a celor de la Hermannstadt.

Mijlocaşul a părăsit-o pe Sepsi Sf. Gheorghe şi a semnat cu trupa din Sibiu. Anunţul a fost făcut în a treia zi a noului an de către gruparea ardeleană.

”Bine ai venit la FCH, Cristi Bărbuţ! Extrema dreapta în vârstă de 27 de ani este primul transfer FCH în această pauză competiţională şi vine din postura de jucător liber de contract. În prima parte a acestui campionat, fotbalistul originar din Timişoara a evoluat în 14 partide pentru Sepsi OSK, oferind două pase de gol.

Cristi Bărbuţ este cotat la suma de 600.000 euro pe site-urile de specialitate, iar pe CV-ul său se mai regăsesc echipe ca Poli Timişoara, ACS Poli şi Universitatea Craiova. Are în palmares trei Cupe ale României şi o Supercupă a României. Cristi Bărbuţ va purta tricoul cu numărul 20 la FCH”, a fost prezentarea făcută pe contul oficial al clubului sibian de pe o reţea de socializare.

Bărbuţ schimbă echipa la 27 de ani. Mijlocaşul juca pentru Sepsi din vara lui 2021, după ce se despărţise de Universitatea Craiova. La alb-albaştri petrecuse patru sezoane, după ce debutase în fotbalul mare la ACS Poli Timişoara.

Cristian Bărbuț ajunge la una dintre revelaţiile acestui sezon din Superligă
Cristian Bărbuț ajunge la una dintre revelaţiile acestui sezon din Superligă

Se poate bate la play-off cu fosta echipă

Craiova plătise pentru el 100.000 de euro în vara lui 2017. Iar cota sa a explodat doi ani mai târziu, atunci când fotbalistul era evaluat la 1 milion de euro, de către redactorii portalului transfermarkt.de. În Bănie, a câştigat două trofee ale Cupei României, înainte să ajungă la Sfântu Gheorghe şi să îşi treacă din nou în palmares un alt triumf în aceeaşi competiţie.

La trupa antrenată de Cristiano Bergodi, nu a reuşit să marcheze vreun gol în 41 de meciuri disputate în Superligă într-un sezon şi jumătate. Bărbuţ ar putea să fie adversarul fostei sale formaţii în lupta pentur un loc de play-off. Numai dacă însă Hermannstadt va reuşi să obţină de la TAS punctele pierdute în urma deciziilor comisiilor Federaţiei.

Sibienii au fost penalizaţi cu 9 puncte după ce nu au achitat la timp nişte datorii şi au căzut de pe locul 6 până pe poziţia a 9-a în clasament. Ei sunt acum la 6 lungimi de Sepsi, care în urma acestei hotărâri a urcat pe ultimul loc de play-off.

Măldărăşanu speră ca munca sa şi a băieţilor săi să nu fie afectată de decizii venite din exterior
Măldărăşanu speră ca munca sa şi a băieţilor săi să nu fie afectată de decizii venite din exterior

Speranţele lui Măldărăşanu

Antrenorul celor de la Hermannstadt are încredere că lucrurile se vor rezolva la începutul lunii viitoare.

„M-a surprins vestea, se va rezolva în 3 săptămâni, o lună. Nu pot decât să aștept, să vedem decizia finală. Această monitorizare a venit la 30 noiembrie. Am înțeles că de atunci s-ar fi plătit 500.000 de euro ca datorii la jucători și antrenori, o sumă foarte mare.

Iar suma pentru care am fost depunctați știu că este foarte mică. Problemele au apărut din cauza unei amânări vizavi de noul plan de reorganizare. Creditorii au fost de acord cu noul plan, dar a existat o amânare a unui termen și s-a depășit data de 30 noiembrie, iar banii nu mai puteau fi plătiți pe vechiul plan”, a precizat antrenorul nou-promovatei pentru Gsp, imediat după ce ştirea a apărut în media.

Urmăriți Playsport.ro și pe