„Petrecem 3 zile și 3 nopți, vreau să mă felicit și pe mine” Burcă, chemat să înjure Steaua în timpul interviului de după promovare. Declarații tari ale antrenorului dinamovist

Alex Matei 03.06.2023, 23:41

Roller coaster de emoții pentru Dinamo într-un sezon încheiat cu o baie de șampanie. Burcă a dus-o pe Dinamo înapoi în Liga 1 după un an în care speranța a ținut clubul în viață.

Antrenorul lui Dinamo a vorbit deschis despre momentele care i-au marcat anul nebun în Ștefan cel Mare. Chemat de suporteri să înjure rivala Steaua chiar în timp ce vorbea la Digisport, Burcă a acceptat provocarea, apoi s-a întors să dea declarații.

Cele mai importante părți din discursul lui Burcă:

„Suntem aici datorită lor, datorită unor nebuni de suporteri care n-au abandonat. Victoria asta este a lor în primul rând. Și băieții noștri din teren sunt fantastici. A fost o excursie fantastică. Dacă nu crezi în miracole, nu se întâmplă. Când e atât de greu, să reușești așa ceva… Bucuria este imensă. Fanii noștri n-au renunțat niciodată. La fel am făcut și noi, n-am renunțat. După ce am găsit conexiunea cu suporterii, s-a creat magie.

A fost o partidă complicată azi. Am încercat să rămân calm, să văd ce am de făcut. Mă felicit și pe mine până la urmă, și eu am trecut prin foarte multe ca să ajung până aici. În 2013, când am terminat fotbalul, am vrut să ofer și eu ceva fotbalului româmesc. Mulți credeau că nu se poate așa cum vreau eu. Am oferit și eu un exemplu că e posibil să vii cu altfel de abordare.

Nu am avut o carieră la cel mai înalt nivel ca fotbalist, dar cred că am jucat și eu la un nivel bun. Am spus mereu că am jucat fotbal ca să învăț să antrenez. Ăsta a fost mereu visul meu. Și după ce nu am mai fost conducător, probabil unii credeau că antrenoratul e un moft. Nu, a fost mereu visul meu să fiu antrenor.

Sunt dezamăgit de lipsa de fair-play a celor de la FC Argeș. Au arătat a club înfrânt prin ceea ce au făcut cu plângerile la FRF.  Sper să meargă acasă și să vadă ce au de făcut pentru a reveni prin mijloace sportive, așa mi s-ar părea normal.

Acum vom petrece 3 zile și 3 nopți, începând din seara asta. Apoi, trebuie să facem lucrurile bine și să ne pregătim de Liga 1. Comparând ce am găsit când am venit, suntem cu totul alții. Conducerea ne dă liniște, asta e foarte important, acum trebuie să mergem împreună pe același drum”.

Urmăriți Playsport.ro și pe