Petrecere în familia lui Gigi Becali după anunțul DNA. Ce se întâmplă cu patronul FCSB

Moldoveanu Camelia 06.10.2021, 16:57
Petrecere în familia lui Gigi Becali după anunțul DNA. Ce se întâmplă cu patronul FCSB

Gigi Becali a primit o veste bună de la DNA. Vasile Geambazi, nepotul finanțatorului FCSB, are și el motive de bucurie. Petrecere în familia acestora după aproape 10 ani de așteptare.

Gigi Becali și Vasile Geambazi au primit o veste uriașă

Familia lui Gigi Becali are motive de bucurie. Finanțatorul FCSB și nepotul său, Vasile Geambazi, au scăpat de acuzația de spălare de bani din dosarul terenurilor din Voluntari. DNA a decis să-l scape pe latifundiarul din Pipera de urmărirea penală, însă dacă omul care a evaluat terenurile o să fie condamnat, atunci și cei care au beneficiat de serviciile lui o să plătească cel mai probabil despăgubiri către ANRP.

Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracțiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege.”, a fost decizia DNA, potrivit newsonline.ro.

Acuzații de spălare de bani în dosarul terenurilor din Voluntari

Gigi Becali și Vasile Geambazi au achiziționat drepturile de moștenire ale unui teren. Moștenitorii se aflau în litigiu, iar familia Becali le-a dar 4 milioane de lei pentru a prelua rolurile. Astfel, au primit ulterior prin ANRP despăgubiri de 297.630.000 de lei.

Însă, după ce instanța le-a oferit despăgubirea, procurorii DNA au deschis un dosar penal deoarece evaluatorul ar fi supraevaluat terenul. Mai exact, pentru 21 de hectare ar fi primit cu 184 de milioane de lei în plus. Toată această poveste a început în 2012, iar acum familia lui Gigi Becali poate răsufla ușurată.

Gigi Becali nu poate lua decizii fără acordul lui Edi Iordănescu

Andrei Cordea a devenit rapid unul dintre favoriții lui Gigi Becali. De curând, au apărut zvonuri conform cărora patronul FCSB-ului a decis să-i mărească salariul lui Cordea. Fotbalistul are la FCSB un salariu de 7000 de euro pe lună. Becali i-ar fi promis promis lui Cordea că-i va da 10.ooo de euro lunar dacă va juca în continuare bine.

În ciuda zvonurilor apărute, Edi Iordănescu a negat majorarea salariului lui Cordea. Tehnicianul a explicat că acest lucru s-a face doar cu acordul său, deoarece o astfel de decizie ar putea influența randamentul fotbalistului.

Nu s-a discutat până în momentul de față așa ceva. Când un jucător a avut un progres real, a știut Becali să reacționeze, să îl răsplătească. Până în acest moment, nu s-a pus problema de așa ceva.

Au cerut să fiu implicat în deciziile de genul acesta. E adevărat că nu am pixul în mână. Un jucător când are o mărire, există posibilitatea să intre într-o zonă de confort și relaxare, dar trebuie să știu și eu, și să fie gestionată bine. Până la urmă, nu sunt banii mei, doar în ideea asta este important să fiu eu consultat. Dacă un jucător intră într-o zonă de confort nu e bine”, a spus Iordănescu pentru Telekom Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe