Petrolul Ploiești și-a luat portar din prima ligă austriacă. Transferul a devenit oficial

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.09.2022, 15:40
Petrolul Ploiești și-a luat portar din prima ligă austriacă. Transferul a devenit oficial

Petrolul Ploiești a anunțat oficial un nou transfer, unul ce poate fi considerat de răsunet pentru nivelul din Superligă. „Lupii galbeni” l-au prezentat oficial pe Andreas Leitner, un portar austriac în vârstă de 28 de ani care a adunat de-a lungul carierei nu mai puțin de 213 meciuri în prima ligă din țara sa natală.

Petrolul Ploiești și-a luat portar de Bundesliga austriacă

Ultima dată el a jucat la Admira Wacker, pentru care a evoluat în ultimele 6 sezoane. În acest interval, conform prezentării făcute de cei de la Petrolul, el ar fi ratat doar nouă meciuri în toate competițiile, din diferite motive. Leitner va lupta pentru titularizarea în poarta echipei antrenate de Nae Constantin cu Octavian Vâlceanu și pare favorit prin prisma CV-ului său impresionant. Austriacul a fost integralist la Admira Wacker în ultimele 4 sezoane de Bundesliga.

Jucător cu mare experiență, având 213 de prezențe în Bundesliga, primul eșalon din Austria, Leitner a evoluat în ultimele șase sezoane pentru FC Admira Wacker (de 9 ori campioană a Austriei și de 6 ori câștigătoare a Cupei Austriei), ratând doar nouă partide dintre cele disputate de către fosta sa echipă, începând din 24 septembrie 2016, în toate competițiile!

A fost, de altfel, și căpitan al Admirei, din 2019 încoace, dar, în vară, a decis să se despartă de gruparea de care și-a legat aproape întreaga carieră, după retrogradarea acesteia în eșalonul secund”, a fost prezentarea făcută de Petrolul Ploiești prin intermediul rețelelor de socializare.

Primele cuvinte ale lui Andreas Leitner din noua postură de „lup galben”

„Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs. Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”, a spus noul portar al echipei lui Nae Constantin la prezentarea oficială.

Petrolul Ploiești s-a întărit masiv în această vară, iar piesa de rezistență nici măcar nu a debutat încă. Este vorba despre Constantin Budescu, întors pe „Ilie Oană” după circa 10 ani. El a ajuns accidentat de la FC Voluntari, dar acum se apropie revenirea sa pe teren, după cum a anunțat președintele Costel Lazăr.

„Budescu se recuperează și face pregătire. A intrat deja în programul de pregătire cu echipa. Se antrenează aproape normal. Eu sper ca într-o lună să îl vedem pe teren. A fost o accidentare foarte urâtă… Chiar și eu am avut în iarnă o ruptură de tendon, știu ce înseamnă, e o recuperare care necesită timp. Din punctul de vedere al kilogramelor chiar stă foarte bine, e în grafic”, a spus acesta potrivit prosport.ro.

VEZI ȘI VIDEO EXCLUSIV. Secretul care a dus Petrolul pe podium. „Mă bucur că Nae Constantin a realizat asta”

Urmăriți Playsport.ro și pe