„Piaza rea” de la Dinamo a adus ghinionul retrogradării și în Ștefan cel Mare. Bilanțul șocant al lui Balthazar Pierret

Olteanu Ștefan / 30.05.2022, 20:19
„Piaza rea” de la Dinamo a adus ghinionul retrogradării și în Ștefan cel Mare. Bilanțul șocant al lui Balthazar Pierret

Balthazar Pierret (22 de ani) este protagonistul unei contraperformanțe inedite în acest sezon și se poate spune că a adus ghinionul retrogradării și în Ștefan cel Mare. Motivul? Mijlocașul francez de 22 de ani a reprezentat trei echipe în stagiunea 2021 – 2022 și toate au căzut în eșaloanele înferioare.

Blestemul lui Balthazar Pierret a lovit și în Ștefan cel Mare! Mijlocașul francez de la Dinamo a adus ghinionul retrogradării

Balthazar Pierret a semnat cu Dinamo în ianuarie 2022, când a fost transferat gratis de la US Boulogne, însă odată cu el, mijlocașul francez a adus și ghinionul retrogradării în Ștefan cel Mare.

Se pare că Pierret a fost condamnat să aibă aceeași soartă la capătul sezonului 2021 – 2022, indiferent de echipa pe care ar fi reprezentat-o.

Potrivit gsp.ro, Pierret a evoluat în a doua parte a lui 2021 atât la prima echipă a lui US Boulogne, cât și la formația secundă a clubului francez. Petru prima echipa a adunat un total de 10 meciuri, în timp ce la US Boulogne II a jucat 4 partide.

La finalul sezonului, ambele au avut aceeași soartă. Prima formație a retrogradat în Liga a 4-a din Franța, în timp ce echipa „satelit” este deja matematic retrogradată din Liga a 5-a.

În România, Balthazar Pierret a evoluat 17 meciuri pentru Dinamo, în care a reușit să înscrie și două goluri. Din păcate, soarta fostelor echipe nu l-a ocolit nici în Ștefan cel Mare. Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj și a retrogradat pentru prima oară în istorie.

300.000 de euro este cota lui Balthazar Pierret, conform Transfermarkt. Mijlocașul defensiv de 22 de ani, care a fost crescut de OGC Nice, va pleca mai mult ca sigur din România după această contraperformanță.

Dinamo și-a făcut-o cu mâna ei. Nu mai puțin de 7 jucători din lotul lui Uhrin au retrogradat cu mai multe echipe

Deși cazul lui Balthazar Pierret este unul cu totul special, mai sunt și alte situații inedite la Dinamo. Gabriel de Moura, Răzvan Grădinaru, Vlad Morar și Christian Irobiso au mai jucat în sezonul 2021 – 2022 și la Gaz Metan. Soarta medieșenilor a fost aceeași cu a lui Dinamo.

De asemenea, Răzvan Patriche a jucat în prima parte a campionatului la Academica Clinceni, formație de asemenea retrogradată în actuala stagiune.

Ultimul aflat într-o astfel de situație este Dasira Segba Azankpo, care până la data de 1 februarie a reprezentat-o pe USL Dunkerque, în Liga a 2-a din Franța. La capătul acestui sezon, Dunkerque a terminat pe penultimul loc în Ligue 2 și a retrogradat.

O altă statistică parcă blestemată îl are în prim-plan pe Răzvan Patriche. Fotbalistul retrogradat cu Dinamo și Clinceni în acest sezon a mai evoluat pentru o singură altă echipă în Liga 1. El a fost sub contract cu Sportul Studențesc din 2004 până în 2013, iar la finalul sezonului 2011 – 2012 a retrogradat în Liga 2.

EXCLUSIV. Adevărul despre ce urmează pentru Dinamo. „Soarta e pecetluită! E posibil să dea faliment!”. Anunțul șocant al unui membru DDB Elite. VIDEO.