Gigi Becali a prezentat oficial al doilea transfer al verii. Clauză de reziliere uriașă: „Așa pun eu!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.06.2022, 18:24
Gigi Becali a prezentat oficial al doilea transfer al verii. Clauză de reziliere uriașă: „Așa pun eu!”

UPDATE 18:25. Gigi Becali s-a mișcat extrem de rapid după ce a aflat că l-ar putea pierde pe Joyskim Dawa. Patronul de la FCSB a organizat o conferință de presă fulger, în care l-a prezentat oficial pe fundașul central camerunez drept noul fotbalist al echipei roș-albastre. 

Gigi Becali a anunțat că Dawa va avea o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro

Patronul vicecampioanei a dezvăluit că fotbalistul de 26 de ani a semnat un contract pe două sezoane, cu posibilitate de prelungire. Iar clauza sa de reziliere va fi una uriașă, de 20 de milioane de euro. 

Dawa a semnat cu FCSB pentru două + trei sezoane. Suma de transfer o știți de la Iftime, salariul lui, cât a vrut el. O clauză de reziliere de 20 de milioane de euro. Așa pun eu!

El a zis că are încredere și gata! Am avut o convenție cu Rotaru că el dacă vrea un jucător, eu să nu mă bag! Da, mă țin de cuvânt, au stat trei săptămâni, i-a făcut Botoșaniul un ultimatum, i-am spus că nu mă bag. Într-o seară m-a sunat finul meu care mi-a spus că impresarul lui Dawa negociază cu CFR și i-am spus că decât să-l ia CFR, îl iau eu! Atunci am semnat, pe loc! Nu vreau să risc”, a spus Gigi Becali la conferința de presă de la Palat, la care s-a afișat în papuci de plajă.

Joyskim Dawa este al doilea fotbalist pe care FCSB îl prezintă oficial în cursul zilei de marți, după Rachid Bouhenna, de asemenea fundaș central, ultima dată la CFR Cluj.


Știrea inițială. Gigi Becali are șanse din ce în ce mai mici să îl aducă pe Joyskim Dawa în această vară la FCSB. Asta deși această mutare era dată ca sigură chiar de patronul echipei roș-albastre. Presa din Italia a informat că două echipe din Serie A și una din Serie B și-au manifestat recent interesul pentru fundașul central camerunez în vârstă de 26 de ani, care este în continuare legitimat la FC Botoșani.

Ținta lui Gigi Becali a intrat și în vizorul mai multor echipe din Italia, unele chiar din Serie A

Este vorba despre Torino, Salernitana și Perugia. În plus, Gigi Becali trebuie să se lupte și cu rivalii de la CFR Cluj pentru acest transfer, pentru că și aceștia s-au arătat interesați de Dawa în ultimele zile, în contextul în care sunt șanse destul de mari ca Andrei Burcă să fie cedat în această vară.

Fundașul camerunez de la Botoșani este dorit în România atât de Cluj (n.r. – CFR Cluj), cât și de Steaua București (n.r. – FCSB), dar se află și în vizorul mai multor cluburi din Serie A. De la Salernitana la Torino, multe echipe s-au interesat de fundașul central născut în 1996, care a primit deja o ofertă de la ambițioasa Perugia din Serie B”, au scris marți la prânz italienii de la tuttomercatoweb.com.

Valeriu Iftime a dezvăluit anterior la PlaySport Live că sunt șanse ca această mutare să nu se mai realizeze

Eventualul transfer al lui Dawa la FCSB intrase de fapt în impas înainte de existența acestor contacte din parte echipelor italiene. Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, a dezvăluit în direct la PlaySport Live că cei de la FCSB nu reușesc să se înțeleagă cu stoperul camerunez și că acesta ar putea să rămână chiar la echipa moldoveană.

Am găsit un fundaș dreapta în locul lui Braun (n.r. – Christopher Braun, plecat la CFR Cluj). Și în rest… Fundaș central să vedem. Pentru că nu știu dacă pleacă Dawa. Văd că el a venit la antrenament acum și nu se înțelege cu FCSB-ul din ce înțeleg”, a spus Valeriu Iftime.

Și Gigi Becali a simțit că jucătorul nu este chiar hotărât să facă pasul spre FCSB

Anterior, și Gigi Becali dăduse anumite semnale care duceau către ideea că Joyskim Dawa nu era chiar foarte decis să semneze cu FCSB. Patronul echipei roș-albastre a lăsat să se înțeleagă că africanul ar avea pretenții salariale foarte mari, pe care el nu ar fi dispus să i le satisfacă.

În mare i-am spus (n.r. – lui Dawa) despre ce-i vorba la contract. Nu-i obligatoriu să semneze. Vrea, bine, nu, să fie sănătos. De la 4.000 vine la 12.000 (n.r. – de euro salariu). Dacă ar dori mai mult, să fie el sănătos”, a spus Gigi Becali recent la Pro Arena.

Urmăriți Playsport.ro și pe