Pierdere uriașă pentru Rapid. Anunțul a fost făcut cu două zile înainte de meciul cu FCSB

Iosif Pintilie 05.11.2022, 09:45
Pierdere uriașă pentru Rapid. Anunțul a fost făcut cu două zile înainte de meciul cu FCSB

Rapid a primit o veste proastă, chiar înaintea duelului cu FCSB. Giuleștenii ar putea să îl piardă pe Alexandru Mățan. Fotbalistul de 23 de ani este împrumutat de la Columbus Crew, iar americanii îl doresc înapoi, anunță Victor Angelescu.

Alexandru Mățan poate pleca de la Rapid

Patronul celor de la Rapid a anunțat împrumutul fotbalistului crescut la academia lui Gheorghe Hagi expiră în iarnă. Mai mult, echipa are un nou antrenor, care probabil vrea să îl vadă la treabăși pe Mățan.

„Noi ni l-am dorit pe Alexandru (n.r. – Mățan), de asta a și ajuns la noi.  Dar, unul,  expiră împrumutul în iarnă și doi, cei de acolo îl doresc, au un antrenor nou și probabil vrea să-l vadă și pe Alex.

În condițiile în care clubul Colombus va dori, e clar ca noi ne vom dori să prelungim împrumutul. Dacă nu va fi de acord, se va întoarce în America.

Noi suntem foarte mulțumiți de lot în momentul acesta și nu vom aduce decât dacă chiar găsim pe cineva mult peste media echipei”, a spus Victor Angelescu la proarena.

Șase meciuri a jucat Alexandru Mățan la Rapid, fără realizări ofensive. Farul Constanța (66 de meciuri/5 goluri), Columbus Crew (37/0) și FC Voluntari (26/1) sunt celelalte echipe pentru care a evoluat Mățan.

Războiul a pornit înainte de Rapid și FCSB

Derby-ul dintre Rapid și FCSB se anunță a fi unul încins nu doar pe teren, dar și în tribună. Fanii și-au început deja războiul, acolo unde a avut loc deja un incident violent. S-a întâmplat la finalul meciului dintre FCSB și West Ham.

”Meciul de duminică seara naște pasiuni mari în ambele tabere. Un prim episod în acest „război” a avut loc joi seara. Atunci, fanii FCSB-ului au atacat, în drum spre stadion, un individ care era îmbrăcat în culorile Rapidului. Acesta stătea într-o stație când s-a trezit înconjurat de rivali. Din fericire, era vorba de Florian Ioniță, un boxer legitimat la Rapid. Așa că acesta nu s-a pierdut cu firea, a luat poziție de apărare și a putut să scape fără probleme. Lucrurile nu au degenerat și pentru că au intervenit forțele de ordine.

Am stat fără frică în fața lor! Altfel fugeam, dacă îmi era vreun pic teamă. Eu nu știu ce e aia frică! Dacă săreau pe mine, mi-o dădeam cu ei. Cred că dădeam jos 5-6 inși, pe rând, până să sară toți. Nu dădeam înapoi! Bine că au intervenit jandarmii și nu s-a ajuns la așa ceva. mi se pare josnicie și lașitate ca un grup mare de ultrași să atace un singur suporter al rivalilor. Urât rău de tot ce au făcut”, a dezvăluit sportivul pentru ProSport.

Liderul Peluzei Nord Rapid, anunț îngrijorător înainte de derby: „Jandarmeria va avea multă treabă”

Liviu Ungurean, cunoscut sub pseudonimul de „Bocciu”, liderul Peluzei Nord Rapid, a avut o intervenție telefonică la PlaySport Live și a vorbit, printre altele, despre meciul de duminică de pe Arena Națională, contra celor de la FCSB. Liderul suporterilor giuleșteni a anunțat că aceștia vor crea o nouă atmosferă incendiară, așa cum au obișnuit pe toată lumea.

”În momentul de față pot să vă spun că am achiziționat acele 2.400 de bilete, 5% din capacitatea stadionului. Noi ne luptăm să luăm cât mai multe bilete, dar văd că toată lumea se opune, organizatorii și toți oamenii de acolo de la ei. Probabil ne simt teama. Cererea este cam la 25.000 de bilete, să fie alocate Rapidului. Acolo nu este casa celor de la FCSB, este un stadion neutru.

Eu zic că vom fi mai mult de 10.000. Mulți rapidiști au luat bilete online la tribuna a doua. Jandarmeria Română va avea foarte multă treabă la tribuna a doua, pentru evitarea ciocnirilor”, a declarat Ungurean.

Urmăriți Playsport.ro și pe