Pintilii a dezvăluit motivul real pentru care nu a mers ”secund” la națională

Bogdan Solomon 12.05.2023, 11:04
Pintilii a dezvăluit motivul real pentru care nu a mers ”secund” la națională

Mihai Pintilii a oferit noi detalii cu privire la momentul în care i s-a propus să facă parte din staff-ul tehnic al echipei naționale. Acesta a preferat să rămână la FCSB, iar acum a dezvăluit și motivul din spatele deciziei.

Pintilii a dezvăluit de ce nu a acceptat să fie „secund” la națională

Chiar dacă nu a avut niciodată ocazia de a-i fi coechipier pe teren, „Pinti” a legat o strânsă prietenie cu Mirel Rădoi și, drept dovadă, putea să-i devină colaborator în mandatul de selecționer al României. Acesta din urmă și-a manifestat dorința de a-l coopta în staff ca „secund”, dar nu a avut sorți de izbândă.

Fostul mijlocaș a considerat la acea vreme că nu era momentul potrivit să facă pasul spre „tricolori”. Cu atât mai mult cu cât Federația i-a atras atenția asupra faptului că nu deține licențele necesare, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva luni, până la instalarea lui Elias Charalambous.

”Îi mulţumesc lui Edi că s-a gândit la mine să mă pună secund la naţională. A fost atunci o discuţie, dar nu s-a putut. Federaţia a spus că nu am licenţele necesare. Chiar dacă Edi mă cunoştea foarte bine, nu era momentul meu să merg. La naţională e nevoie de linişte”, a declarat Mihai Pintilii, la Orange Sport.

Rădoi, idolul său: „Te inspiră, jos pălăria!”

De asemenea, actualul antrenor secund de la FCSB a dezvăluit că Mirel Rădoi nu este doar un prieten foarte bun, ci și idolul său din copilărie. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu 16 ani – pe când fostul mijlocaș intra pentru prima dată în contact cu gruparea roș-albastră, dând probe sub comanda lui Cosmin Olăroiu – , iar Rădoi purta banderola de căpitan.

„Aia pentru mine a fost… atunci l-am cunoscut şi de atunci am zis că e idolul meu, ce a făcut şi cum te-a tratat… şi eram un copil, putea să zică ‘du-te, mă’, nu, tot timpul a vorbit frumos, ne-a încurajat.

Era alături de fiecare, orice se întâmpla, nu exista copil sau jucător matur, nu, trebuia să îi tratăm la fel pe toţi, aşa ne-a tratat el. Şi cum era la antrenamente, cum era ca om… jos pălăria! Te inspiră. I-am spus şi băiatului meu: ‘crează-ţi un idol sau uită-te la cineva care îţi place şi ia-l ca exemplu’. E greu să copiezi, fiecare e unic în felul lui”, a spus Mihai Pintilii, în cadrul aceluiași interviu.

Urmăriți Playsport.ro și pe