Planul secret al miliardarului Abramovici. A vrut să-i ia Reginei un parc celebru din Londra. Ce voia să construiască

George Drafta 22.03.2023, 17:10
Planul secret al miliardarului Abramovici. A vrut să-i ia Reginei un parc celebru din Londra. Ce voia să construiască

Rusul nu mai este patron al lui Chelsea de anul trecut, atunci când guvernul britanic a început „prigoana” oligarhilor ruşi în contextul izbucnirii războiului din Ucraina.

Dar până ca Abramovich să renunţe la jucăria sa, miliardarul a transformat trupa londoneză în una dintre cele mai tari de pe continent.

The Blues au câştigat de două ori Liga Campionilor cu omul de afaceri rus la conducere. Şi au fost mai mereu între primele 4 clasate din Premier League. Abramovich a cumpărat clubul în 2003 de la Ken Bates pentru 140 de milioane de lire sterline. El a fost convins să investească la Chelsea, după ce fusese interesat în prealabil de a o prelua pe Manchester United.

Ken Bates, în dreapta, alături de Roman Abramovich
Ken Bates, în dreapta, alături de Roman Abramovich

Bates îşi aminteşte că după ce a parafat afacerea cu rusul, acesta din urmă a făcut o plimbare cu elicopterul deasupra Londrei. Şi a fost impresionat de Regent’s Park. Pe care dorea să îl cumpere pentru a-l transforma în bază de antrenament pentru Chelsea.

Cum a fost refuzat

În podcastul The Blue Print, fostul proprietar al londonezilor a povestit cum i s-a explicat lui Abramovich că afacerea nu are şanse de reuşită.

„Nu cred că vei primi asta. Acesta este Regent’s Park și este deținut de regină”, a fost mesajul din urmă cu 20 de ani pentru rus.

Regent`s Park
Regent`s Park

În aceste condiţii, Abramovich și-a îndreptat atenția spre dezvoltarea terenului de antrenament al lui Chelsea la Cobham, creând facilităţi de ultimă generație. Bates a dezvăluit că nu se aştepta ca Abramovich să bage atâţia bani în club. Gruparea cunoscând cea mai frumoasă perioadă din istoria sa în timpul managementului asigurat de patronul venit din estul Europei.

Eră încheiată brusc

Abramovich a vândut Chelsea pentru o sumă record de 4,25 de miliarde de lire sterline lui Todd Boehly. Acesta a încercat să copieze politica predecesorului său. Şi încă din primul an a investit în transferuri nu mai puţin de 600 de milioane de euro. Doar că rezultatele se lasă aşteptate.

Chelsea este în pericol să rateze pentru a treia oară în ultimii 20 de ani participarea în Champions League. Sezonul 2022-2023 poate fi salvat doar printr-o nouă performanţă de vârf în Liga Campionilor. Echipa lui Graham Potter este calificată în sferturile competiţiei. Acolo unde se va duela cu deţinătoarea trofeului, Real Madrid.

Urmăriți Playsport.ro și pe