Pleacă Denis Alibec de la CFR Cluj? Șansele ca atacantul să continue în Gruia sunt minime

Bădulescu Silvian / 12.11.2021, 15:01
Pleacă Denis Alibec de la CFR Cluj? Șansele ca atacantul să continue în Gruia sunt minime

Denis Alibec a fost titular în partida disputată de România în compania Islandei. Atacantul împrumutat de CFR Cluj a jucat 67 de minute, dar a avut o evoluție sub așteptări. Acesta nu are o perioadă bună nici la ardeleni.

Se întoarce Alibec la Kayserispor?

Atacantul născut în Mangalia se află la CFR Cluj de la începutul stagiunii, fiind împrumutat de la Kayserispor, echipă din prima ligă a Turciei. Acesta a fost adus în Superlig de Dan Petrescu, dar nu s-a adaptat la campionatul turcesc. A reușit să marcheze trei goluri și să ofere un assist în 17 partide disputate pentru Kayserispor în sezonul 2020-2021, atât în cupă, cât și în campionat.

Atacantul de 30 de ani este departe de perioada în care era vioara întâi la Astra Giurgiu. De altfel, se pare că acolo s-a simțit cel mai bine atacantul pe care l-a avut și Gheorghe Hagi la Viitorul. Împrumutul lui Alibec expiră în vara lui 2022, dar pare că nici atacantul și nici ardelenii nu sunt în favoarea continuării colaborării.

Denis a apărut în 16 partide în stagiunea 2021-2022 pentru CFR Cluj. El a jucat în preliminariile UEFA Champions League, UEFA Europa League, în trei meciuri din UEFA Conference League, precum și în nouă partide din Liga I. A adunat doar două goluri și un assist în 692 de minute.

CFR Cluj vrea să taie din cheltuieli

În acest moment, Alibec are un salariu lunar de 67.000 de euro la gruparea de pe locul 13 din Superlig. Din această sumă, campioana ultimelor patru ediții ale Ligii I suportă 20.000 din salariul său, adică aproximativ o treime. Cum randamentul nu este cel scontat, clujenii ar prefera să reducă cheltuielile, în contextul în care sunt aproape eliminați din grupele Conference League, iar în campionat au un avans de opt puncte față de locul secund.

Contractul cu turcii expiră în vara anului 2023, dar se pare că acesta nu are un viitor acolo. În lotul formației din orașul Kayseri se mai regăsesc Mario Gavranovic (fost jucător al echipei Dinamo Zagreb), Mustafa Pektemek sau Ilhan Parlak. De altfel, el nu a jucat niciun minut în stagiunea 2021-2022 pentru turci.

Ocupanta locului 13 din Superliga Turciei ar putea să-l împrumute în continuare pe Alibec, în cazul în care CFR hotărăște să nu prelungească împrumutul sau chiar să-l vândă, ținând cont că, în vară întră în ultimul an de contract.

Acesta a mai jucat, în cariera de seniori, pentru echipele Farul Constanța, Internazionale Milano, Mechelen, Astra Giurgiu, FCSB, Viitorul Constanța și Bologna. Are în palmares o Supercupă a Italiei (2010), un Campionat Mondial al Cluburilor (2010), un titlu de campion al României (2015-2016), o Cupă a României (2013-2014) și două Supercupe ale României (2014, 2016).