Poli Timișoara nu a reușit să își ia revanșa mult așteptată cu Oțelul Galați. Echipa lui Dorinel Munteanu, cu toate forțele spre revenirea în prima ligă

Gabriel-Alexandru Ioniță 03.09.2022, 15:04
Poli Timișoara nu a reușit să își ia revanșa mult așteptată cu Oțelul Galați. Echipa lui Dorinel Munteanu, cu toate forțele spre revenirea în prima ligă

Oțelul Galați a învins Poli Timișoara pe teren propriu cu scorul de 1-0, în reeditarea „finalei campionatului” din 2011. Atunci, gălățenii, antrenați tot de Dorinel Munteanu, ca și acum, s-au impus cu 2-1 și au câștigat matematic singurul titlu din istorie, chiar în detrimentul formației de pe Bega.

Oțelul Galați – Poli Timișoara, derby cu parfum de duel pentru titlu în România

Acum, în etapa a 5-a a Ligii 2, „oțelarii” au câștigat grație golului marcat de Gorovei în minutul 3. În urma acestui rezultat, Oțelul Galați va încheia etapa pe locul 2 al clasamentului, cu 11 puncte, unul mai puțin decât liderul-surpriză Unirea Dej. De partea cealaltă, Poli Timișoara rămâne în subsolul clasamentului, mai exact pe poziția a 17-a, cu doar 4 puncte.

Meciul de la Galați s-a desfășurat într-o atmosferă foarte încinsă. Fanii, în special cei gălățeni, au ținut să își reamintească de perioada de glorie a clubului lor de suflet, când acesta câștiga titlul și juca în grupele UEFA Champions League. Ei au aprins torțe și au aruncat role de hârtie în teren, asemenea galeriilor din America de Sud, în special din Argentina. Din acest motiv, startul meciului a fost întârziat cu 5 minute.

Cum au arătat cele două echipe:

Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – I. Neagu (cpt.), Cisotti, Gorovei – A. Nica, Cîrjan, Laur. Maxim
Rezerve: R. Pop – Sîrghi, Markovic, Jardan, Bokhashvili, Mitoi, Mih. Adăscăliței, Berisha, Farcaș
Antrenor: Dorinel Munteanu

Poli Timișoara: Kurich – D. Radu, Tsvetkov, Germino, Bocșan, Oanea, Pureca, Plantak, Sil. Pană, Rz. Milea, Bîrnoi (cpt.)
Rezerve: Isvoranu – Boariu, Mada, Taub, M. Andone, C. Jurj, Țangulea, Bătănași, Mudrazija
Antrenor: Bogdan Andone

Dorinel Munteanu și-a adus aminte de momentul 2011 înainte de acest meci

Echipa Poli Timișoara ne aduce în minte penultimul joc din campionat, din 2011, când am devenit campioni, dar a trecut mult timp peste noi și peste ei. Suntem în ipostaze diferite, dar noi vrem să promovăm. Trebuie să facem un joc bun, să câștigăm, dar jocul cu Poli Timișoara a rămas în mintea tuturor suporterilor, gălățenilor, cu acea victorie frumoasă în urma căreia am devenit campioni.

Îmi doresc să fie cât mai mulți suporteri, pentru că jucătorii simt aportul lor. Ar fi frumos ca stadionul să fi plin. Nu este o oră atât de plăcută, dar sper să facă un efort oamenii și să susțină echipa, să vină la stadion, să ne readucem aminte de momentele frumoase.

Am intrat atunci în istorie, dar vreau să trăiesc momentul și să ne concentrăm pe joc și pentru cele trei puncte”, a spus antrenorul Oțelului la conferința de presă de dinaintea meciului cu Poli Timișoara.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe