Politician condamnat la pușcărie, în delegația FCSB care a ajuns la Londra. Invitatul surpriză al lui Gigi Becali

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.09.2022, 15:25
Politician condamnat la pușcărie, în delegația FCSB care a ajuns la Londra. Invitatul surpriză al lui Gigi Becali

FCSB a plecat miercuri dimineață spre Londra, acolo unde joi seară va juca pe „London Stadium” cu West Ham United în prima etapă a grupelor Conference League. Din delegația care a decolat din aeroportul Băneasa au făcut parte și oameni care nu dețin funcții în cadrul clubului roș-albastru.

Viorel Hrebenciuc, alături de FCSB la Londra, la doar două luni după ce a fost eliberat din închisoare

Potrivit sport.ro, Pe lângă Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali și un obișnuit al echipei, au mai mers în Anglia și fiica lui Mihai Stoica, Teodora, dar și Viorel Hrebenciuc, un apropiat al patronului vicecampioanei României. De asemenea, cel din urmă este un fan vechi al echipei roș-albastre și obișnuia în trecut să fie aproape de aceasta în momentele importante.

Asta până ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, în septembrie anul trecut, în dosarul Giga TV. În cele din urmă, fostul deputat PSD a executat doar 10 luni din această pedeapsă și a fost eliberat condiționat în luna iulie a acestui an, în urma unei decizii luate de judecătorii de la Tribunalul Ilfov. Conform digi24.ro, această decizie a fost argumentată de către judecători prin vârsta înaintată a lui Hrebenciuc și prin comportamentul său din perioada detenției.

Potrivit sursei citate, cei doi judecători ai Tribunalului Ilfov au avut păreri contrare în cazul eliberării lui Hrebenciuc. Astfel că a fost nevoie de un al treilea, care a înclinat balanța în favoarea eliberării omului de afaceri.

Cum a arătat decizia tribunalului la acel moment

„Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din Cpp, raportat la art. 587 din Cpp, admite contestaţia declarată de condamnatul Hrebenciuc Viorel, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art.587 din Cpp, raportat la art.60 alin.2 Codul penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat Hrebenciuc Viorel, aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Hrebenciuc Viorel, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Hrebenciuc Viorel, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă”.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

CITEȘTE ȘI Dezastru pentru suporterii români care vor să ajungă la Londra pentru West Ham United-FCSB

Urmăriți Playsport.ro și pe